Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

αντιστράτηγος



Θεαματικό χτύπημα της Ρωσίας στη Συρία τις επόμενες ώρες - "Εκδίκηση" για τον θάνατο Ασάποφ

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις μετά τον θάνατο του αντιστράτηγου Βαλερί Ασάποφ και των δύο συνταγματαρχών του επιτελείου του στην Ντέιρ εζ Ζορ που μόλις είχαν απελευθερώσει τα ρωσικά και συριακά στρατεύματα και ετοιμάζουν απαντήσεις σε δύο επίπεδα.



ΚΥΣΕΑ: Νέος υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος

Την τοποθέτηση του αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Φλώρου στη θέση του υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ σε συμβούλιο που διεξήχθη την Τετάρτη.

Αλλαγές υπήρξαν και στις διοικήσεις της ΑΣΔΕΝ, της ΔΔΜΝ και στο επιτελείο του ΓΕΕΘΑ. Πιο αναλυτικά οι ανακατατάξεις που αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ: 



Ο άνθρωπος που υπηρέτησε τον Στεφανόπουλο μέχρι το τέλος

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης η εξόδιος Ακολουθία του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό.



Αντιστράτηγος ε.α. εγκαλεί τον Πάνο Καμμένο για την χρήση της στρατιωτικής στολής

Ανοικτή επιστολή στον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, με αφορμή την συχνή -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή- χρησιμοποίηση της στρατιωτικής στολής, απέστειλε ο αντιστράτηγος ε.α. και επίτιμος Διοικητής της 1ης Μεραρχίας Ιωάννης Δρακωνάκης.  



Ταυτοποιήθηκαν τα λείψανα του αντιστράτηγου Καλμπουρτζή

Η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ)έχει τα τελικά επίσημα αποτελέσματα της ταυτοποίησης του αντισυνταγματάρχη το 1974 και από το 2011 αντιστράτηγου του Ελληνικού στρατού, Στυλιανού Καλμπουρτζή.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν μόνο μερικά λείψανα του.



Ο αφανής ήρωας της εποποιίας του 1940, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Κατσιμήτρος

Λίγους μήνες πριν από την ιταλική εισβολή, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έστειλε διαταγές στην Ογδόη Μεραρχία της Ηπείρου λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι κάθε μάχη είναι μόνο για την τιμή των όπλων, καθώς επί της ουσίας είχε κριθεί εκ προοιμίου χαμένη και δεν είχε απολύτως κανέναν λόγο να δοθεί.