Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

ανθρώπινα δικαιώματα



Συρεγγέλα: Τα ανθρώπινα δικαιώματα και ειδικά των παιδιών, δεν μπαίνουν σε λογικές υπέρ ή κατά

Στο νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών αναφέρθηκε σήμερα η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.



Ισραήλ: Προς απέλαση ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ ενέκρινε σήμερα την απέλαση του Όμαρ Σακίρ, ενός πολίτη των ΗΠΑ και διευθυντή του παραρτήματος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW) στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη, ο οποίος κατηγορείται ότι υποστηρίζει το μποϊκοτάζ του εβραϊκού κράτους.



Ιταλός ΥΠΕΞ: Είναι λυπηρό ότι ο ΟΗΕ πιστεύει πως ίσως παραβιάζουμε τα δικαιώματα των Ρομά

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Έντσο Μοάβερο Μιλανέζι αναφέρθηκε στην απόφαση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ να αποστείλει ειδικούς στην Ιταλία για να εξακριβώσει αν παραβιάζονται τα δικαιώματα μεταναστών Ρομά και ατόμων αφρικανικής καταγωγής.

«Μας λυπεί η πρωτοβουλία του ΟΗΕ, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές αντιδράσεις», δήλωσε ο Μοάβερο.



Αντιρατσιστικό μήνυμα της ΓΓ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη νέα σχολική χρονιά

Την αξία της αποδοχής της διαφορετικότητας επισημαίνει σε σημερινή ανακοίνωσή της η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Μαρία Γιαννακάκη, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. 



Λύπη Γκουτέρες για την αποχώρηση των ΗΠΑ από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών «θα προτιμούσε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής να παρέμεναν στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», τόνισε ο εκπρόσωπος του Αντόνιο Γκουτέρες, μετά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον ότι αποχωρεί από αυτό όργανο των Ηνωμένων Εθνών που εδρεύει στη Γενεύη.



Λιβύη: Ανησυχία ΟΗΕ για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ντέρνα

Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβύη (MANUL) εξέφρασε έντονη ανησυχία την Πέμπτη για τις «κατάφωρες παραβιάσεις» των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων εκτελέσεων με συνοπτικές διαδικασίες, που φέρονται να διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης των δυνάμεων που δηλώνουν πίστη στον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χάφταρ με σκοπό να καταληφθεί η πόλη Ντέρνα.