Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

Άνγκελα Μέρκελ



Πρόσκληση Μέρκελ σε Μητσοτάκη - Στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός μετά τις 20 Αυγούστου

Το Βερολίνο θα επισκεφθεί, στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από πρόσκληση της Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησε τηλεφωνικά το πρωί με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να τον συγχαρεί για τη μεγάλη του νίκη και τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη γερμανική πρωτεύουσα.



Αγκαλιές και φιλιά η Μέρκελ με τον Ζάεφ! «Πάρτε όσα σας δίνει ο Τσίπρας και ελάτε σε ΕΕ και ΝΑΤΟ»



Η Άνγκελα Μέρκελ αποκλείει την ελάφρυνση χρέους στην Ιταλία

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα εμφανίζεται να αποκλείει κάθε ενδεχόμενο ελάφρυνσης του κρατικού χρέους της Ιταλίας.

Τονίζει ότι η αρχή της αλληλεγγύης μεταξύ των χωρών-μελών της ευρωζώνης δεν θα πρέπει να μετατρέψει την οικονομική και νομισματική ένωση σε ένωση αμοιβαιοποίησης του χρέους.



Μέρκελ: Ελπίζαμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα

Το πρώτο καθήκον του κόμματός μας είναι να επαναπατρίσει τους ψηφοφόρους που έφυγαν προς την ακροδεξιά, είπε η Ανγκελα Μέρκελ στις πρώτες δηλώσεις της μετά την ανακοίνωση των exit polls.



H Ανγκελα Μέρκελ πήγε διακοπές στο βουνό

Η Γερμανίδα καγκελάριος έδωσε άδεια στον εαυτό της για τρείς ολόκληρες εβδομάδες, πριν μπεί στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 24ης Σεπτεμβρίου.

Μπορεί να δροσίζεται σε 1.900 μέτρα σε ένα μικρό χωριό στο νότιο Τιρόλο αλλά η τύχη της χαμογελά αφού βλέπει να ανοίγει η ψαλίδα απο το SPD.

Πρώτα κουλτούρα



Δεν μπόρεσε να κρατήσει τα γέλια της η Άνγκελα Μέρκελ όταν είδε την υπογραφή του Ν. Αναστασιάδη

Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν μας έχει συνηθίσει να χαμογελάει. Πολύ περισσότερο δε, να λιώνει από τα γέλια. Στη σύνοδο κορυφής στη Ρώμη, η Άγκελα Μέρκελ, γέλασε με την ψυχή της όταν είδε την υπογραφή του Προέδρου της Κύπρου, ανάμεσα στις υπογραφές των υπολοίπων 27 ηγετών στη «Διακήρυξη της Ρώμης».