Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αναθεώρηση Συντάγματος



«Η Ορθοδοξία κυρίαρχη θρησκεία στην Ελλάδα»- Δεν αναθεωρείται το άρθρο 3 περί επικρατούσας Θρησκείας- Δεν πέρασε το «Ουδετερόθρησκο»

Δεν αλλάζει το άρθρο 3 και ούτε αναθεωρούνται οι 3 παράγραφοι του όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας. Με βάση την ανακοίνωση του για την παρ. 1 του άρθρου 3 83 ψήφισαν υπέρ της αναθεώρησης 190 όχι και 24 παρών, για την παρ.2 του εν λόγω άρθρου 85 ψήφισαν υπέρ της αναθεώρησης, 190 όχι και 22 παρών.



«Η Ορθοδοξία κυρίαρχη θρησκεία στην Ελλάδα»- Τι είπαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί- Σε εξέλιξη η ψηφοφορία

Η αυλαία  της κορυφαίας διαδικασίας  Αναθεώρησης του Συντάγματος πέφτει σήμερα με τους 300 βουλευτές να καλούνται να ψηφίσουν στην Ολομέλεια για το νέο καταστατικό χάρτη της χώρας.



Τσίπρας: Κάποιοι έπαιξαν φτηνά αντιπολιτεύτικά παιχνίδια με το Σύνταγμα

«Κάποιοι επέλεξαν να παίξουν φτηνά αντιπολιτευτικά παιχνίδια με το Σύνταγμα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας για ολοκλήρωση της πρώτης φάσης μιας κορυφαίας κοινοβουλευτικής διαδικασίας που άρχισε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός, αντέκρουσε τις επικρίσεις του κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι δόθηκε επαρκής χρόνος για συζήτηση.



Η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος και η κρίσιμη ψηφοφορία

Στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα ανοίξει κατάλογος ομιλητών, αλλά θα πάρουν τον λόγο μόνο οι εισηγητές των κομμάτων, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποί τους, μέλη του προεδρείου της Επιτροπής Αναθεώρησης και υπουργοί, ενώ μετά τη μία το μεσημέρι αναμένεται να μιλήσουν και πολιτικοί αρχηγοί.

 



Ο ΥΠΕΘΑ για τα εθνικά θέματα και την αναθεώρηση του Συντάγματος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, στο Πρώτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο, μεταξύ άλλων ανέφερε:



Συνταγματική Αναθεώρηση: Παράταση μίας ημέρας

Mέχρι την Πέμπτη πήρε παράταση η συζήτηση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, έκανε δεκτές σχετικές εισηγήσεις κοινοβουλευτικών εκπροσώπων κομμάτων που τόνισαν την ανάγκη να υπάρξει συναίνεση και να μην υπάρξουν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια σε αυτή την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία.