Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

ανακοπή καρδιάς



Καρδίτσα: 40χρονη κατέρρευσε ξαφνικά ενώ περπατούσε μαζί με τον σύζυγό της – «Έφυγε» από ανακοπή καρδιάς

Τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (19/2) σε δρόμο της Καρδίτσας, όταν μια 40χρονη γυναίκα, ενώ βρισκόταν μαζί με τον σύζυγό της ξαφνικά κατέρρευσε και έπεσε στο πεζοδρόμιο.



Γερμανός νοσηλευτής προκάλεσε ανακοπή καρδιάς σε τουλάχιστον 85 ασθενείς

Οι δικαστές της πόλης Ολντεμποργκ στη Γερμανία κλήθηκαν να αποφανθούν για την ποινή του Νιλς Χέγκελ, νοσοκόμου που προκαλούσε εσκεμμένα ανακοπή καρδιάς σε ασθενείς.

 



Κρήτη: Θρήνος για το έξι μηνών βρέφος που υπέστη ανακοπή – Δεν τα κατάφερε

Θλίψη και οδύνη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του μόλις έξι μηνών βρέφους που χθες το απόγευμα υπέστη ανακοπή.

 

Το μικρό κοριτσάκι που χάθηκε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή, άφησε την τελευταία του πνοή στην Εντατική Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου χθες το βράδυ.



Ανακοπή καρδιάς: Το προειδοποιητικό σημάδι - Καρδιακή ισχαιμία και στηθάγχη - Δείτε ΒΙΝΤΕΟ!

Η καρδιά χρειάζεται σταθερή εισροή οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών, όπως και κάθε άλλος μυς στο σώμα. Δύο μεγάλες διακλαδωτές στεφανιαίες αρτηριών μεταφέρουν οξυγονωμένο αίμα στον καρδιακό μυ. Εάν μία από αυτές τις αρτηρίες αποφραχθεί ξαφνικά, ένα τμήμα της καρδιάς στερείται του απαραίτητου οξυγόνου και αυτό προκαλεί μια κατάσταση που ονομάζεται “καρδιακή ισχαιμία”.



Θρίλερ με 20χρονη στα Χανιά: Σταμάτησε το ασανσέρ και έπαθε ανακοπή καρδιάς

Σε βαριά κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Χανίων νοσηλεύεται 20χρονη εργαζόμενη σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Σταυρού Ακρωτηρίου μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη μέσα στο ασανσέρ.



Παναθηναϊκός - Αθλητής υπέστη ανακοπή καρδιάς στη διάρκεια του αγώνα

Σοκ στο τμήμα ποδηλασίας του Παναθηναϊκού καθώς ο αθλητής Κυριάκος Ορφανίδης υπέστη ανακοπή καρδιάς. 

Τη σχετική ενημέρωση έκανε η ομάδα στον επίσημο λογαριασμό στο facebook. Ο αθλητής νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Τζάνειου και οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.