Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

αμυνα



Κοινή αμυντική βιομηχανική στρατηγική για όλα τα κράτη – μέλη προτείνει η Κομισιόν

Η πρώτη Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανική στρατηγική σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης παρουσιάστηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σκοπός είναι τα κράτη – μέλη να αναπτύξουν περισσότερο την αμυντική συνεργασία τους σε επίπεδο κατασκευής και παραγωγής αμυντικού υλικού.



Η Κύπρος θέλει να αντικαταστήσει τα Τ-80U με τα Merkava αλλά οι Ισραηλινοί έχουν ανακοινώσει ότι δεν τα πουλάνε

Η κυβέρνηση της Κύπρου αποφάσισε να αντικαταστήσει σταδιακά τα ρωσικής κατασκευής άρματα μάχης Τ-80U που διαθέτει ο στρατός. 



Δένδιας: Απαιτείται συστράτευση, εθνική ενότητα και ομοψυχία

Το σημαντικό ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στη διεθνή σκηνή αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, επισήμανε ο υπουργός ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο του νησιού ‘Αγιο Σπυρίδωνα.



Ο Αποστολάκης ξήλωσε τη φωτογραφία των Τούρκων από την "Σούδα"

Άμεση η αντίδραση το Ευάγγελου Αποστολάκη στο ΝΑΤΟ για την φωτογραφία των Τούρκων βατραχανθρώπων με σημαία στο βυθό,υποτίθεται στην Κρήτη.



Ζάκυνθος: Είχε "άμυνα" τον αντισεισμικό σχεδιασμό της

Το γεγονός ότι οι ζημιές στη Ζάκυνθο ήταν τόσο μικρές για ένα τόσο μεγάλο σεισμό οφείλεται στον αντισεισμικό σχεδιασμό. Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με το πέρας της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου, μετά το σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.



Σάμος: «Ο αλλοδαπος γελούσε ενώ την παρενοχλούσε» λέει ο πατέρας της ανήλικης που τον εξουδετέρωσε με... καρατιά

Τη στιγμή της επίθεσης σε βάρος της κόρης του περιέγραψε ο πατέρας της μαθήτριας από τη Σάμο που εξουδετέρωσε με... καρατιά τον αλλοδαπό επίδοξο κλέφτη και βιαστή της.

Όπως είπε ο πατέρας Μιχάλης όλα έγιναν την Παρασκευή το μεσημέρι «την ώρα που σχολούσε η μικρή και πήγαινε να βρει τη μητέρα της στο κατάστημα που αυτή εργαζόταν».