Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 -

ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΟΚ



Ηράκλειο: Πέθανε η 17χρονη μαθήτρια που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ

Την τελευταία της πνοή λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής άφησε η 17χρονη μαθήτρια, που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ, ενώ βρισκόταν σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η 17χρονη πέθανε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, λίγες ημέρες αφότου οι γιατροί, μετά τη διεξαγωγή τεστ, ανακοίνωσαν ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή.



Ηράκλειο – Διευθυντής ΜΕΘ για 17χρονη: «Αν είχε ειδοποιηθεί άμεσα το ΕΚΑΒ ίσως η εξέλιξη να ήταν διαφορετική»

Ο διευθυντής της ΜΕΘ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, Ανέστης Κιούλπαλης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή για την 17χρονη, εκτίμησε ότι αν είχε ειδοποιηθεί άμεσα το ΕΚΑΒ, ίσως η έκβαση της αλλεργικής αντίδρασης της μαθήτριας να ήταν διαφορετική και να μην βρισκόταν διασωληνομένη.



Ανησυχία για βλάβες στον εγκέφαλο της 17χρονης που έπαθε αλλεργικό σοκ

Παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη μαθήτρια η οποία υπέστη αλλεργικό σοκ στο Ηράκλειο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Εχει υποστεί βλάβες στον εγκέφαλο.



Αλλεργικό σοκ και αναφυλαξία: Σε τι διαφέρουν μεταξύ τους, ποια είναι τα πιθανά συμπτώματα

Η αναφυλαξία είναι μία σοβαρή αλλεργική αντίδραση, που εκδηλώνεται ξαφνικά και μπορεί να κοστίσει τη ζωή, εάν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και σωστά. Η συχνότητά της αυξάνεται διαρκώς στις ανεπτυγμένες χώρες και η έγκαιρη αναγνώρισή της μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επιβίωση.



Σε κρίσιμη κατάσταση με οίδημα η 17χρονη που υπέστη αλλεργικό σοκ στην Κρήτη – Αντέδρασε σε κατανάλωση βουτύρου

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της 17χρονης μαθήτριας του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο Βενιζέλειο της Κρήτης, έπειτα από αλλεργικό σοκ που υπέστη.



Αλλεργικό σοκ: Τι είναι και τι μπορεί να το προκαλέσει

Το αλλεργικό σοκ είναι μία ακραία αντίδραση του οργανισμού, που οφείλεται σε υπερευαισθησία του ανοσοποιητικού συστήματος, απέναντι σε κάποια τροφή ή φάρμακο. Συνοδεύεται από μεγάλη πτώση της πίεσης, που προκαλεί απώλεια των αισθήσεων και αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στον θάνατο.