Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

αλλεργία



Προσοχή στα vegan τρόφιμα αν πάσχετε από αλλεργία στο γάλα ή τα αυγά

Ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που προορίζονται για χορτοφάγους πρέπει να δίνουν όσοι πάσχουν από αλλεργία σε τρόφιμα όπως το γάλα, τα αυγά ή τα ψάρια.

 

Πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά την συσκευασία τους, διότι ενδέχεται να περιέχουν ίχνη από το αλλεργιογόνο που σας δημιουργεί πρόβλημα.



Πέθανε 20χρονη στην Ιταλία, όταν υπέστη αλλεργικό σοκ αφού έφαγε τιραμισού το οποίο της το παρουσίασαν ως Vegan

Έρευνα για ανθρωποκτονία ξεκίνησε μετά τον θάνατο μιας 20χρονης κοπέλας που είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά, αφού της σέρβιραν ένα επιδόρπιο τιραμισού που παρασκευάστηκε με γάλα. Η Άννα Μπελισάριο μαζί με τον φίλο της είχαν δειπνήσει σε ένα φαστφουντάδικο στο Μιλάνο στις 26 Ιανουαρίου πέρυσι, αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.



Δείγματα ότι έχετε αλλεργία στον καφέ!

Πολλοί άνθρωποι λένε ότι “δεν μπορούν να λειτουργήσουν” το πρωί προτού πιουν καφέ, αφού μόνο ο καφές “τους βοηθάει να ξυπνήσουν”. Η καφεΐνη, που περιέχεται στον καφέ, διεγείρει το κεντρικό νευρικό σύστημα. Αλλά τι άλλη επίδραση μπορεί να έχει η καφεΐνη στο σώμα, αν κάποιος είναι αλλεργικός σε αυτήν;



Ετοιμάζεται εμβόλιο για την αλλεργία στις γάτες

Ρώσοι ανοσολόγοι και αλλεργιολόγοι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Βιέννης εργάζονται για την δημιουργία εμβολίου για την αλλεργία στις γάτες.

Την σχετική ανακοίνωση έκανε στους δημοσιογράφους ο πρύτανης του Πρώτου Κρατικού Πανεπιστημίου Ιατρικής της Μόσχας ονόματι Ι. Σέτσενοφ, Πιότρ Γκλιμπάτσκο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.



Αλλεργία στα μάτια: Αντιμετώπιση για φαγούρα, κοκκίνισμα και δάκρυα

Σύμφωνα με τους ειδικούς η εποχική αλλεργία επηρεάζει περίπου το 30% των ενηλίκων και το 40% των παιδιών. Εκτός από το μπούκωμα, το φτέρνισμα και ρινική καταρροή, τα περισσότερα από τα άτομα με εποχική αλλεργία αντιμετωπίζουν επίσης φαγούρα στα μάτια, δακρύρροια, κόκκινα μάτια και πρησμένα βλέφαρα.



Νεκρός από τσιμπήματα μελισσών μετά από τροχαίο

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Αμάρυνθο της Ευβοίας, από τον χαμό ενός 74χρονου ο οποίος έχασε τη ζωή του από πολλαπλά τσιμπήματα μελισσών, που απελευθερώθηκαν μετά από τροχαίο ατύχημα.