Παρασκευή 03 Μαΐου 2024 -

αλεξιπτωτιστες



Τρομακτικό δυστύχημα: Αλεξιπτωτιστές συγκρούστηκαν στον αέρα στη Ρωσία

Ένα τρομακτικό δυστύχημα όταν δύο αλεξοπτωτιστές συγκρούστηκαν στον αέρα σημειώθηκε στη Ρωσία.



Νέα τερτίπια των Τούρκων: Ζητούν να φύγει ο στρατός από την Κω λέγοντας παράνομη την άσκηση των αλεξιπτωτιστών

Απτόητη συνεχίζει τις προκλήσεις της η Αγκυρα και μετά τις 130 «αμφισβητήσιμες» βραχονησίδες στο Αιγαίο, τώρα ζητάει να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω.

Μάλιστα η Τουρκία, με αφορμή την άσκηση Ελλήνων αλεξιπτωτιστών, κατηγορεί τη χώρα μας ότι παραβιάζει τη Συνθήκη του 1947.



Δυο τολμηροί αλεξιπτωτιστές πήδηξαν από ουρανοξύστη

Δύο παράτολμοι Βραζιλιάνοι αλεξιπτωτιστές πήδηξαν από έναν ουρανοξύστη 40 ορόφων στην καρδιά του Σάο Πάουλο, αφού ξεγέλασαν πρώτα τους άνδρες της ασφάλειας του κτιρίου.

Το σπορ αυτό, το αποκαλούμενο "BASE Jump" (άλμα από σταθερό σημείο, κτίριο, κεραία, γέφυρα ή γκρεμό και όχι από αεροσκάφος) θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα.



Αλεξιπτωτιστές κάνουν βολές στη θάλασσα!

Την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, εκτελέσθηκαν Βολές Ειδικοτήτων Φορητού Οπλισμού και Βαρέων Όπλων Πεζικού κατά θαλασσίων στόχων από το προσωπικό της 1ΗΣ Μοίρας Αλεξιπτωτιστών.



Εκπληκτικό: Η Ρωσία δημιούργησε το πρώτο αντιπυραυλικό σύστημα στον κόσμο για αλεξιπτωτιστές

Η Ρωσία ανέπτυξε ένα νέο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας σχεδιασμένο να τοποθετείται σε αλεξίπτωτο για την προφύλαξη των αλεξιπτωτιστών από τις επίγειες δυνάμεις και εχθρικά αεροπλάνα που λειτουργούν σε υψηλά και μεσαία ύψη.



Ετσι εκπαιδεύονται οι αλεξιπτωτιστές μας (Φωτό)

Την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε η συντήρηση ικανότητας Αλεξιπτωτιστού Α΄ Εξαμήνου 2016 του προσωπικού των Μονάδων και Ανεξαρτήτων Υπομονάδων της 1ΗΣ Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών που περιέλαβε την εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντα και ελεύθερης πτώσης από Ελικόπτερο CH-47D.

Δείτε στιγμιότυπα: