Τρίτη 21 Μαΐου 2024 -

Αλ Νούσρα



Διαψεύδει η Αλ Νούσρα ότι ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη

Δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ από τον 22χρονο αστυνομικό Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς, η τρομοκρατική οργάνωση Τζαμπάτ Φατάχ αλ Σαμ, όπως έχει μετονομαστεί το Μέτωπο της Αλ Νούσρα, διαψεύδει την ανάληψη της ευθύνης που κυκλοφόρησε προ ωρών.



Απειλεί τους Ρώσους πρεσβευτές σε όλο τον κόσμο η Αλ Νούσρα

Λίγες ώρες μετά τη φονική επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα, Αντρέι Καρλόφ, νέες πληροφορίες προκύπτουν σχετικά με τον εκτελεστή του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο 22χρονος αστυνομικός Μεβλούτ Μερτ Αλτιντάς πριν ανοίξει πυρ κατά του πρεσβευτή και των υπόλοιπων παρευρισκόμενων στα εγκαίνια έκθεσης, φώναξε συνθήματα υπέρ της Συρίας.



Νεκρός φέρεται επικεφαλής του πρώην μετώπου Αλ Νούσρα στη Συρία

Αναφορές από τους σύρους αντικαθεστωτικούς θέλουν αρχηγικό στέλεχος του πρώην Μετώπου Αλ Νούσρα, το οποίο προηγουμένως είχε σχέσεις με την Αλ Κάιντα, να σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή στην περιοχή του Χαλεπίου. 



Συρία: Η Αλ Νούσρα εκτέλεσε 56 Σύρους στρατιωτικούς

To συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, Μέτωπο Αλ Νούσρα, καθώς και οι σύμμαχοί του, εκτέλεσαν τουλάχιστον 56 στελέχη των κυβερνητικών δυνάμεων σε αεροπορική βάση, την οποία πρόσφατα κατέλαβαν στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, γνωστοποίησε μη κυβερνητική οργάνωση.