Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

ακτές



Κασσελάκης για το νομοσχέδιο για τις παραλίες: «Όχι Μητσοτάκης, σε θάλασσες και ακτές»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης με ένα βίντεό του στο TikTok, «απάντησε» στην ανάρτηση του πρωθυπουργού πριν λίγες ημέρες για το νέο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ που αφορά στις παραλίες, τονίζοντας «Όχι Μητσοτάκης, σε θάλασσες και ακτές».



Επιστήμονας προειδοποιεί για την περίπτωση τσουνάμι τις ελληνικές ακτές

Το πρόσφατο καταστροφικό, θανατηφόρο και απρόσμενο τσουνάμι, που έπληξε τις ακτές της Ινδονησίας, μετά από κατολίσθηση στις υποθαλάσσιες πλαγιές του ηφαιστείου Ανάκ Κρακατόα, φέρνει στην επιφάνεια τον αντίστοιχο κίνδυνο και στην ευρύτερη περιοχή των ελληνικών θαλασσών.

 



Επιβλητικές ακτές στη Νορμανδία

Η μικρή πόλη Etretat, βρίσκεται στην ακτή Pays de Caux, στην περιοχή της Νορμανδίας  στη βόρεια Γαλλία.

Το τοπίο είναι μαγευτικό, με απότομους γκρεμούς να καταλήγουν στην ακτή, φυσικές αψίδες να σχηματίζονται, και το λευκό των βράχων να δένει αρμονικά με το γαλάζιο της θάλασσας.



Αφαίρεση του βραβείου “Γαλάζια Σημαία” από 38 ελληνικές ακτές

Τριανταοκτώ... (38) βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης «Γαλάζια Σημαία» αποσύρθηκαν από τον εθνικό και διεθνή κατάλογο του 2018 και έχασαν το βραβείο τους επειδή δεν πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια του Προγράμματος, όπως διαπιστώθηκε από τις μέχρι τώρα αξιολογήσεις.



Καθαρές οι ακτές του Σαρωνικού!

Μηδενικές τιμές ανίχνευσης υδρογονανθράκων και ορυκτέλαιων παρουσιάζουν όλες οι παραλίες του Δήμου Σαρωνικού: Αγίου Νικολάου Λαγονησίου, κεντρική Σαρωνίδας, κόλπου Αλυκών Αναβύσσου και Θυμαρίου Παλαιάς Φώκαιας, βάση στοιχείων ανάλυσης υδάτων της 18 Ιουνίου.



ΕΕ: Νέοι κανόνες για τα πλαστικά μίας χρήσης που ρυπαίνουν

Οι νέοι κανόνες που θεσπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την προστασία των θαλασσών και των παραλιών έχουν στο στόχαστρο δέκα πλαστικά προϊόντα μιας χρήσης τα οποία αποτελούν μία από τις κύριες πηγές ρύπανσης