Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

ακαρ



Ακάρ κατά Ελλάδας: Δεν φέρεται σαν καλός γείτονας – Θα προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα μας

Στην Ελλάδα επιτέθηκε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ. Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, έστειλε μάλιστα το μήνυμα στη χώρα μας ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα συμφέροντά της.



Απάντηση Παναγιωτόπουλου σε Ακάρ: «Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται»

«Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται», απάντησε ο υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο υπουργό άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος είχε ζητήσει με προκλητικό τρόπο νωρίτερα από την Ελλάδα την αποστρατιωτικοποίηση 16 νησιών της στο Αιγαίο.



Ακάρ: Το μνημόνιο με τη Λιβύη θα εμποδίσει τετελεσμένα - Δεν θα υποχωρήσουμε

«Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη Γαλάζια Πατρίδα, συμπεριλαμβανομένων και των περιχώρων της Κύπρου και των αιθέρων μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στην τουρκική εθνοσυνέλευση.



Ακάρ: Δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθούν τα δικαιώματά μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο

Σε νέα αναφορά για «Γαλάζια Πατρίδα» προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, την ίδια στιγμή που η Άγκυρα προχώρησε στην έκδοση δύο παράνομων NAVTEX, μέσω των οποίων δεσμεύει για σχεδόν όλο τον Νοέμβριο μεγάλη περιοχή νότια της Κύπρου, κοντά στην περιοχή που κινείται το ερευνητικό «Μπαρμπαρός».



Διαψεύδει η Αθήνα - Ο Ακάρ δεν πέταξε «πάνω από το Αιγαίο»!

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η πτήση εκπαιδευτικού αεροσκάφους T-38 του Τούρκου Υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, καθώς η ελληνική πλευρά διαψεύδει τον ισχυρισμό της Άγκυρας ότι «πέταξε πάνω από το Αιγαίο».



Προκλητικός Ακάρ, ξανά! «Ό,τι κάναμε το ’74, θα το ξανακάνουμε αν χρειαστεί»

Στη γραμμή του προέδρου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά κι άλλων Τούρκων υπουργός, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, ούτε λίγο ούτε πολύ απειλεί την Κύπρο με νέο Αττίλα! Και όλα τα είπε κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τα 45 χρόνια από την εισβολή στο νησί!