Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

Ακαδημία Αθηνών



Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Ακαδημία Αθηνών

Ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκος Πιερρακάκης, έθεσε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός Ακαδημίας Αθηνών».



Η Ακαδημία Αθηνών εξέλεξε ως αντεπιστέλλον μέλος της στον κλάδο της Μετεωρολογίας τον Ομότιμο Καθηγητή Αναστάσιο Α. Τσώνη

Η Ακαδημία Αθηνών, κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της 30ής Μαρτίου 2023, εξέλεξε τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Wisconsin-Milwaukee κ. Αναστάσιο Α. Τσώνη, ως Αντεπιστέλλον Μέλος της εξ Ελλήνων από το εξωτερικό, στον Κλάδο της «Μετεωρολογίας» στην Α’ Τάξη των Θετικών Επιστημών.



Η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε τον ήρωα οδηγό ταξί που έσωσε ανάπηρη τουρίστρια

«Όταν μπορείς να σώσεις έναν άνθρωπο, να το κάνεις. Μην μπεις στην διαδικασία να το σκεφτείς. Μέσα σου νιώθεις καλύτερα, νιώθεις ωραία και αυτό είναι πολύ σημαντικό».



Γιατί φωταγωγήθηκε στα κόκκινα η Ακαδημία Αθηνών

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς (29 Σεπτεμβρίου), προγραμμάτισε μια σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων. 



Χορήγηση υποτροφιών από την Ακαδημία Αθηνών

Η Ακαδημία Αθηνών έχει προκηρύξει διαγωνισμούς για τη χορήγηση έντεκα (11) υποτροφιών, από έσοδα των Κληροδοτημάτων της, στους κλάδους: 1. Πειραματική Φυσική, 2. Περιβάλλον, 3. Ιατρική-Βιολογία, 4. Κλασική Φιλολογία, 5. Κλασική Αρχαιολογία, 6. Αρχαία Ιστορία, 7. Πολιτική Επιστήμη, 8. Ποινικό Δίκαιο, 9. Ιστορία της Φιλοσοφίας, 10. Χημεία και 11. Μαθηματικά.



Η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τους ανθρώπους της κοινωνικής προσφοράς

Στην καθιερωμένη ετήσια πανηγυρική συνεδρία της, η Ακαδημία Αθηνών τίμησε τους ανθρώπους του πνεύματος, της τέχνης, της επιστήμης, της κοινωνικής προσφοράς.