Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

αιτίες



Από τι προκαλείται το φούσκωμα: Τρεις απρόσμενες αιτίες…

Πολλοί άνθρωποι διαμαρτύρονται καθημερινά για προβλήματα στο στομάχι, τα οποία εκδηλώνονται με δυσφορία και “φούσκωμα” στην κοιλιά.
Το φούσκωμα είναι δυσάρεστο για κάθε άνθρωπο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που αισθάνονται ακόμα πιο άσχημα επειδή αλλοιώνει την εξωτερική τους εμφάνιση και τους κάνει να φαίνονται πιο... ογκώδεις από ό,τι είναι.



Ξύπνησε ο επιχείλιος έρπης: Τι να κάνετε

 Ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αντιαισθητικός στην όψη αλλά και συνάμα βασανιστικός, ο επιχείλιος έρπης "σημαδεύει" με την ενοχλητική παρουσία του το πρόσωπό μας, προκαλώντας προβλήματα. Δείτε, πώς αντιμετωπίζεται.



Ο πονοκέφαλος η συχνότερη αιτία επίσκεψης στο γιατρό

Περίπου το 75% των γυναικών έχουν πονοκέφαλο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο

 Οι γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν περισσότερες πιθανότητες να ταλαιπωρούνται από συχνούς πονοκεφάλους. Μία στις τέσσερις γυναίκες κάτω των 45 ετών αναφέρουν ότι πάσχουν από «σοβαρούς» πονοκεφάλους ή ημικρανίες.



Γιατί δεν χάνω κιλά;

Η απώλεια βάρους εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους περισσότερους ανθρώπους, όπως αποδεικνύεται από την αυξανόμενη παγκόσμια επιδημία παχυσαρκίας.



Βαριά περίοδος: 4 σοβαρές αιτίες που πρέπει να γνωρίζετε

Η «βαριά» περίοδος είναι σε ένα βαθμό υποκειμενική. Έρευνες έχουν δείξει ότι μία στις τρεις γυναίκες έχει βαριά έμμηνο ρύση, αλλά μία στις δέκα έχει μηνορραγία.

Η μηνορραγία είναι η αυξημένη ροή ή διάρκεια της περιόδου, πέρα των φυσιολογικών ορίων.

Θεωρητικά μία φυσιολογική περίοδος διαρκεί μέχρι επτά μέρες και η ποσότητα του αίματος είναι 30-40ml.



Προσοχή στις κράμπες: Πώς αντιμετωπίζονται, ποιοι είναι πιο επιρρεπείς;

Η μυϊκή κράμπα είναι ένα από τα πλέον συνήθη φαινόμενα, δηλαδή ένας οξύς πόνος, που κάνει κάποιον να σφαδάζει, κάτι σαν τανάλια, που σφίγγει τη γάμπα ή τον μηρό.

Γρήγορα, όμως, συνέρχεται και αντιλαμβάνεται ότι είναι απλώς μία συνηθισμένη κράμπα.