Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

αιωνας



«Ματωμένο φεγγάρι»: Η μεγαλύτερη ολική έκλειψη σελήνης του 21ου αιώνα θα μαγέψει απόψε τον πλανήτη

Το «ματωμένο φεγγάρι» της μεγαλύτερης ολικής έκλειψης σελήνης του αιώνα μας πρόκειται να αιχμαλωτίσει απόψε την προσοχή των κατοίκων πολλών περιοχών του κόσμου, με εξαίρεση τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Γροιλανδία. 



Το ριφιφί του αιώνα στην Καλλιρόης το ΄92. Πώς άγνωστοι έσκαψαν τούνελ

Μία από τις εντυπωσιακότερες και μεθοδικότερες διαρρήξεις στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Ο δημοσιογραφικός χαρακτηρισμός «ριφιφί του αιώνα» αποδίδει πλήρως την πραγματικότητα. Μέχρι σήμερα η υπόθεση παραμένει ανεξιχνίαστη και δικαστικά θεωρείται παραγεγραμμένη.



Αναζητώντας το ρεμπέτικο στον 21ο αιώνα

Μια συναυλία που επαναπροσεγγίζει με φρεσκάδα και δυναμισμό το ρεμπέτικο.

Οι Rebetien, το Τρίο Κατάρα και η Ρεμπέτικη Μπάντα από την Ελλάδα δίνουν ραντεβού με τους Kosmokratores από το Βέλγιο στην Αίθουσα Banquet την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου στις 9 το βράδυ και παίζουν ρεμπέτικο με διάθεση ανανέωσης αλλά και με γνώση, αποδεικνύοντας τη διαχρονικότητά του.



Οι ταραχές που συγκλόνισαν την Αθήνα στις αρχές του 20ού αιώνα

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο στη σημερινή Αθήνα οι διαδηλώσεις, οι πορείες και, δυστυχώς, συχνά πυκνά, τα επεισόδια.



Μισός αιώνας από την τελευταία συναυλία των Beatles (Βίντεο)

Στις 29 Αυγούστου του 1966 πραγματοποιήθηκε στο Κάντλστικ Παρκ του Σαν Φρανσίσκο η τελευταία επίσημη συναυλία των Beatles -ένα γεγονός που μισόν αιώνα μετά μπορεί να μην φαντάζει τόσο σημαντικό, ωστόσο ήταν ο καθοριστικός εκείνος παράγοντας που συνετέλεσε στην ηχογράφηση των καλύτερων άλμπουμ του συγκροτήματος, όπως το Sgt.