Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

αγνωστος στρατιωτης



Η μυστική ζωή των Ευζώνων και η ιερή διαδικασία της ετοιμασίας τους για την πλήρη ακινησία

Το δικό του «ταξίδι» στο μεγαλείο της Προεδρικής Φρουράς και της εκπαίδευσης των Ευζώνων, έκανε ο Αντώνης Σρόιτερ στην εκπομπή «Αυτοψία» και αποκάλυψε τα μυστικά της δύσκολης εκπαίδευσης που διαρκεί έξι εβδομάδες ο δημοσιογράφος παρουσίασε μεταξύ άλλων την ιεροτελεστία της ετοιμασίας τους.



To Άξιον Εστί στην Αθήνα για απαλύνει τον πόνο των Ελλήνων από την Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη

Προς ευλογία και συμπαράσταση των Ελλήνων που δοκιμάζονται από την Εθνική Τραγωδία στα Τέμπη, το Άξιον Εστί, η Εφέστια εικόνα της Παναγίας που φυλάσσεται  στο Πρωτάτο του Αγίου Όρους, έρχεται στην Αθήνα από τις 15 έως τις 27 Μαρτίου.



Με τιμές Αρχηγού Κράτους η Αθήνα υποδέχεται το Άξιον Εστί στον Άγνωστο Στρατιώτη – Οι Ακολουθίες 15 έως 27 Μαρτίου στη Μητρόπολη Αθηνών

 

Το Άξιον Εστί, η Εφέστια εικόνα της Παναγίας που βρίσκεται στο Πρωτάτο, στις Καρυές του Αγίου Όρους έρχεται στην Αθήνα προς προσκύνηση και ενίσχυση των Ελλήνων που δοκιμάζονται. Η Παναγία, η Μάνα των Ελλήνων στις δύσκολες στιγμές  έρχεται για να γιατρέψει τις πληγές του σώματος και της ψυχής των Ελλήνων που δοκιμάζονται.



Ο Μπακογιάννης φτιάχνει ράμπα για ΑμΕΑ στον Άγνωστο Στρατιώτη

Σε ένα αίτημα που εδώ και χρόνια έθεταν, χωρίς αποτέλεσμα, οι εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία σπεύδει να ανταποκριθεί ο Δήμος Αθηναίων με εντολή του Κώστα Μπακογιάννη.

Αυτές τις ημέρες ξεκινά η κατασκευή ράμπας στον χώρο του μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη, η οποία θα διευκολύνει την πρόσβαση σε άτομα με αναπηρία.



Θρήνος για τον Εύζωνα που «έσβησε» στα 24 χρόνια του

Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς είναι ο εύζωνας της Προεδρικής Φρουράς που ξεψύχησε. Έχασε τις αισθήσεις του λίγο μετά τη δεύτερη σκοπιά – Στο 401 διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Θρήνος στην Πάτρα για τον ξαφνικό θάνατο του νεαρού μπασκετμπολίστα. Πως έμαθε το τραγικό νέο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.



Οργή κατά Βερολίνου: Πέταξαν το στεφάνι της Μέρκελ από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη

Η Άνγκελα Μέρκελ κατέθεσε σήμερα το πρωί στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, πριν συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Αυτό το στεφάνι, ωστόσο, δεν έμεινε και για πολλές ώρες στη θέση του, καθώς πετάχτηκε από τους εκπαιδευτικούς, κατά τη διάρκεια της έντασης έξω από τη Βουλή, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησής τους.