Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

Άγιος Σπυρίδωνας



Ο Άγιος Σπυρίδων, η Κέρκυρα και η θαυμαστή ιστορία μεταφοράς του ιερού Λειψάνου στο νησί

Τη μνήμη του πολιούχου της Αγίου Σπυρίδωνα πανηγυρίζει σήμερα η Κέρκυρα. Αν και οι συνθήκες είναι σαφώς καλύτερες σε σχέση με πέρυσι, οπότε οι ιερές ακολουθίες τελέσθηκαν κεκλεισμένων των θυρών, τα μέτρα προστασίας εξακολουθούν να ισχύουν, ιδιαίτερα μετά και την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον.



Δέηση για την απαλλαγή από την πανδημία του κορωνοϊού

Την Παρασκευή 12/25 Δεκεμβρίου 2020, ημέρα κατά την οποία με το παλαιό ημερολόγιο τιμάται η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος Τριμυθούντος του Θαυματουργού, ο οποίος πολλές φορές έσωσε θαυματουργικά τον τόπο από λοιμικές ασθένειες, στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου μετά το πέρας της αγρυπνίας και της Θείας Λειτουργίας επί τη εορτή του Αγίου οι πατέρες της Αδερφότητας με τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ



Ποιός ήταν ο Αγιος Σπυρίδωνας - Η περιπέτεια με το λείψανο που ήθελαν να το μεταφέρουν στην Βενετία

Ο Άγιος Σπυρίδωνας γεννήθηκε περί το 270 στο τώρα κατεχόμενο χωριό Άσσια της Κύπρου. Στα νεανικά του χρόνια ζούσε ως απλός αλλά ενάρετος βοσκός.



Η Ιερά Πόλη Μεσολογγίου τίμησε τον Άγιο Σπυρίδωνα

Με λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή των πιστών η Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου τίμησε τον προστάτη και πολιούχο της Άγιο Σπυρίδωνα, τον θαυματουργό, Επίσκοπο Τριμυθούντος, το διήμερο 11 και 12 Δεκεμβρίου 2017.



Το θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνα την Κυριακή των Βαΐων

Η Κέρκυρα την Κυριακή των Βαΐων πανηγυρίζει, γιορτάζει το Θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος του 1630, που απάλλαξε τη νήσο από την πανώλη.



Το θαύμα με τον Άγιο Σπυρίδωνα! Η συγκλονιστική μαρτυρία του Σταμάτη Σπανουδάκη!

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης εξομολογήθηκε στην προσωπική του σελίδα στο facebook ότι ο Άγιος Σπυρίδωνας τον βοήθησε μετά από μεγάλη περιπέτεια να σταθεί στα πόδια του!

Ο μουσικοσυνθέτης τους τελευταίους τρεις μήνες είχε κάποια κινητικά προβλήματα και βρισκόταν σε αναπηρικό καροτσάκι.