Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

αγιος Πορφύριος



Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προσκύνησε στο κελλί του Αγίου Πορφυρίου στο Μήλεσι

Το απόγευμα του Σαββάτου, 15ης Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος είχε την ευλογία να προσκυνήσει το μοναστικό κελλί του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Κυρίου στο Μήλεσι της Αττικής.



Άγιος Πορφύριος: Τον Κολοκοτρώνη τον έχω δει στον Παράδεισο!

Ο ήρωας Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (1770-1843) και ο άγιος Πορφύριος (1906-1991).

Είπε ο μακαριστός Αρχιμανδρίτης, π. Ανανίας Κουστένης: Ο Γέροντας Πορφύριος [νυν άγιος Πορφύριος] έλεγε, «Ο Κολοκοτρώνης ήτανε πολύ μεγάλος. Όσο λίγοι. Όσο κανένας άλλος. Εγώ τον έχω δει στον Παράδεισο. Μαζί με άλλους αγωνιστές».

Εκεί είναι ο Κολοκοτρώνης αδελφοί.



Στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ‘‘Το καταφύγιο στην Ομόνοια‘‘

Στο 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει το ντοκιμαντέρ ‘‘Το καταφύγιο στην Ομόνοια‘‘ το οποίο αναφέρεται στο άγιο Πορφύριο και την Πολυκλινική Αθηνών. Ένα ντοκιμαντέρ την σκηνοθεσία και το σενάριο του οποίου υπογράφει η Φένια Παπαδόδημα.



Η ανηψιά του Αγίου Πορφυρίου αποκαλύπτει

Η ανηψιά του Αγίου Πορφυρίου αποκαλύπτει στην κάμερα της Pemptousia TV προσωπικές στιγμές του Αγίου, πριν ακόμη χτιστεί το Μοναστήρι στο Μήλεσι αλλά και κατά τη διάρκεια της παραμονής τους εκεί.



Σε υψόμετρο 2000 μέτρων τίμησαν τον Άγιο Πορφύριο στην… Τανζανία!

Τη μνήμη του Αγίου Πορφυρίου τίμησαν χθες στη μακρινή… Τανζανία στα βάθη της Αφρικής. Αξιοσημείωτο είναι ότι η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στο ομώνυμο εκκλησάκι του Οσίου σε υψόμετρο 2000 μ.! και σε πολύ απομακρυσμένη περιοχή.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας προσφέρθηκε γεύμα στους πιστούς όπου παρευρέθηκαν μεταξύ των οποίων ήταν και πολλά ορφανά παιδιά.



Τι συνέβη στον Άγ. Πορφύριο τη Μ. Πέμπτη την ώρα που διάβαζε το ευαγγέλιο

«Γεώργιος Παπαζάχος, καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών: Θα σας αφηγηθώ τώρα ένα γεγονός, πού δείχνει πόσο έντονα ζούσε ό Γέρων Πορφύριος τη σταύρωση καί την Ανάσταση του Κυρίου μας.