Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Άγιος



ΣΕ ΛΙΓΟ: Ζωντανά η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου

Την Τιμία Κάρα του Οσίου Ιερωνύμου του Σιμωνοπετρίτου εξ Αγίου Όρους θα υποδεχθεί σήμερα στις 5 το απόγευμα το Μετόχι της Αναλήψεως της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας,  στον Βύρωνα Αττικής.



Αρναούτογλου: "Συνάντησα έναν Άγιο που μου γλύκανε την ψυχή"

Μία συγκινητική ανάρτηση έκανε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου με αφορμή έναν ξεχωριστό καλεσμένο του στο The 2night show, τον Παπά Χρήστο.



Αγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Περί της ησυχίας και της τάξης κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας

Ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος γράφει ως εξής για εκείνους που δημιουργούν ταραχή μέσα στην εκκλησία και που αποχωρούν από την εκκλησία πριν ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία του Θεού:



Ο Γέροντας Εφραίμ Βατοπαιδινός μιλά για τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη

Ο Γέροντας Εφραίμ, Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, παραχώρησε συνέντευξη, η οποία αναφερόταν στη ζωή, το έργο και τα θαύματα του Αγίου Παϊσίου στον π. Φλωρίν Βόντα, η οποία και μεταδόθηκε από το Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Άλμπα Ιουλία του Πατριαρχείου της Ρουμανίας.

 



Συγκλονιστική πρόρρηση του Άγιου Παΐσιου για το Μνημόνιο και τον άνθρωπο που θα σώσει την χώρα

Μιλώντας σε προσκυνητές του Αγίου Ορους και μοναχούς λίγο πριν πεθάνει ο Αγιος Παΐσιος, μίλησε για πρώτη και τελευταία φορά  για τους Έλληνες πολιτικούς, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε «καθρέπτη της κοινωνίας που νοσεί», καθώς και για την ύπαρξη του ηγέτη που θα λυτρώσει την Ελλάδα, προβλέποντας μάλιστα ότι «δεν θα είναι πολιτικός».



Αγιος Γέροντας Παΐσιος: «Το μεγαλύτερο βάλσαμο της σταυρικής θυσίας του Χριστού»

Γιατί ο διάβολος φοβάται τόσο πολύ τον Σταυρό;– Γιατί, όταν ο Χριστός δέχθηκε τους εμπτυσμούς, τα ραπίσματα και τα χτυπήματα, τότε συντρίφθηκε το βασίλειο και η εξουσία του διαβόλου.