Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2024 -

Αγιορείτικη συνταγή



Αγιορείτικη συνταγή: Σούπα με μανιτάρια

Πλένουμε τα μανιτάρια, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε μαζί με τα μανιτάρια σε μια βαθιά κατσαρόλα να σωταριστούν. Όταν εξατμιστούν τα υγρά ρίχνουμε 2 λίτρα ζεστό νερό και το πλυμένο ρύζι. Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει, ώσπου να μαλακώσει το ρύζι. Προς το τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.



Αγιορείτικες συνταγές με ρύζι και ζυμαρικά για τη Μεγάλη Πέμπτη

Κριθαράκι με μανιτάρια του μοναχού Γεδεών

Υλικά:

700 γραμμάρια κριθαράκι χονδρό

600-700 γραμμάρια μανιτάρια

3-4 κρυμμύδια

4 ποτήρια χυμός ντομάτας

μαϊντανός

σκόρδο

λάδι

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:



Αγκινάρες με φασόλια -Αγιορείτικη συνταγή!

Υλικά

5 αγκινάρες
1 κιλό φασολάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι
1,5 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτέ
Αλάτι, πιπέρι



Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή

Ένα παραδοσιακό, μυρωδάτο και πολύ γευστικό γλυκό της εποχής είναι η μουσταλευριά. Κύριο συστατικό του είναι ο μούστος, ενώ οι ρίζες του ανάγονται στα αρχαία χρόνια όπου ήταν γνωστό ως οινούτα, ονομασία που διατηρήθηκε και κατά τη βυζαντινή περίοδο μαζί με άλλα ονόματα όπως μουστόπιτα και πάστελλος.



Αγιορείτικη συνταγή για νοστιμότατους και αφράτους λουκουμάδες

Ένα παραδοσιακό, αλλά συγχρόνως και υγιεινό γλύκισμα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους είναι οι λουκουμάδες. Δύσκολα κάποιος αντιστέκεται σε λαχταριστούς αφράτους λουκουμάδες. Διαβάστε μία αγιορείτικη συνταγή και δοκιμάστε τη. Σίγουρα θα εντυπωσιάσει.