Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Άγιο Πάσχα



Με περιορισμούς ανοιχτοί οι Ναοί μέχρι την Κυριακή των Βαΐων – Τι αναμένεται για Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα

 



Κορωνοϊός: Με κόσμο οι Καθεδρικοί Ναοί στους Χαιρετισμούς – Τα σενάρια για τις Εκκλησίες το Πάσχα..

Οδεύοντας προς το Άγιον Πάσχα οι πιστοί αγωνιούν για το άνοιγμα των Εκκλησιών καθώς την περσινή χρονιά αναγκάστηκαν να εορτάσουν την Αγία Ανάσταση από το σπίτι τους. Με την πανδημία του κορωνοϊού να μην υποχωρεί οι ειδικοί και η Ιεραρχία σκέφτονται πως θα λειτουργήσουν οι Εκκλησίες. 



Βαδίζουμε με κατάνυξη στην Οδό του Μαρτυρίου

Αγία πόλη Ιερουσαλήμ. Πόλη όπου οι άχραντοι πόδες του Κυρίου πάτησαν.
 
Σ’ αυτή την πόλη την Αγία θα περπατήσουμε σήμερα και νοερά, πνευματικά αλλά και διά των οφθαλμών μας θα νιώσουμε τη χάρη και την ευλογία της.
 


Το μήνυμα Παυλόπουλου για το Άγιο Πάσχα: «Η Ανάσταση να μας οδηγεί υπό όρους Αγάπης και αρραγούς Ενότητας»

«Για εμάς, τους Έλληνες, σ΄ όλον τον Κόσμο, η Ανάσταση του Θεανθρώπου είναι πάντα το λίκνο του Ανεσπέρου Φωτός, το οποίο πρέπει να οδηγεί τα βήματά μας, υπό όρους Αγάπης και αρραγούς Ενότητας, στον δρόμο της δημιουργίας που αναλογεί ιστορικώς στον Λαό μας και στο Έθνος μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από την Καλαμάτα και τον ιερό μητροπολιτικό ναό Υ



Το Άγιο Πάσχα και η Θεία κατάνυξη

Οι γυναίκες οι οποίες παραβρέθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, στον ενταφιασμό του Κυρίου, δηλαδή η Μαρία η Μαγδαληνή και οι υπόλοιπες, όταν επέστρεψαν από το Γολγοθά στην πόλη, ετοίμασαν αρώματα και μύρα για να αλείψουν το σώμα του Ιησού· και την επομένη μέρα απείχαν από κάθε δραστηριότητα λόγω της αργίας του Σαββάτου.



Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη: Εορτάζουν 2 ημέρες μετά το Άγιο Πάσχα

Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης.