Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Αγιο Ορος



Ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Άγιο Παΐσιο βρίσκεται στο Άγιο Όρος

Ο ηθοποιός Προκόπης Αγαθοκλέους, ο οποίος θα υποδυθεί τον Άγιο Παΐσιο στην σειρά “Άγιος Παΐσιος από τα Φάρασα στον Ουρανό“, έκανε την πρώτη του ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα ενώ βρίσκεται στο Άγιο Όρος λίγες μέρες πριν την έναρξη των γυρισμάτων.



«Να αγαπάμε πολύ και να φλέγουμε» – 14 χρόνια από την κοίμηση του Ιωσήφ του Βατοπαιδινού..

«Το φως δεν γεννάται με λόγια, με σχήματα, με υποκρίσεις. Το φως είναι φως. Είναι αρετή. Είναι καλοσύνη. Είναι πίστις. Είναι αγάπη. Άμα αυτά είναι πάνω μας, τότε και σιωπούντες λαλούμε».



Είκοσι σεφ στην οριογραμμή του Αγίου Όρους τίμησαν τις συνταγές του γέροντα Επιφάνιου

Είκοσι σεφ στήνουν μια υπαίθρια κουζίνα λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα «σύνορα» του Αγίου Όρους. Ανάβουν φωτιές τοποθετώντας ξύλα στη γη σε μικρές εστίες που έχουν οριοθετήσει με τούβλα και όταν ετοιμαστούν τα κάρβουνα, βάζουν επάνω τα σκεύη με το φαγητό.



«24 ΩΡΕΣ» στο Άγιον Όρος – Το Α΄ Μέρος του Oδοιπορικού στο διαμάντι της Ορθοδοξίας…

Οι «24 ΩΡΕΣ» μας ταξιδεύουν στο Περιβόλι της Παναγίας μέσω ενός μνημειακού αφιερώματος, φέρνοντας στο φως προσωπικές ιστορίες μοναχών, διακονήματα, αλλά και γεγονότα που ακούγονται, αλλά και βιώνονται από κάθε προσκυνητή…



Φωτορεπορτάζ ope.gr: Η υποδοχή του Ιωαννίνων Μάξιμου στην Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου κατά το παλαιό ημερολόγιο

 

Στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου αφίχθη σήμερα Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος για να εορτάσει με τους πατέρες τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, η οποία τιμάται στο Άγιο Όρος κατά το παλαιό ημερολόγιο.
Φωτορεπορτάζ ope: Ραφαήλ Γεωργιάδης