Τρίτη 07 Μαΐου 2024 -

αγια φιλοθεη



ΕΙΚΟΝΕΣ από τη λιτάνευση της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα..

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών τιμά σήμερα την Κυρά της, την Αγία Φιλοθέη.



Aγία Φιλοθέη: Η υποδοχή του ιερού σκηνώματος στην Κρύπτη της, το εκκλησάκι που μαρτύρησε και το σπίτι της που έγινε μουσείο (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Εκατοντάδες πιστοί προσήλθαν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής 20 Νοεμβρίου 2022 στον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης στη Φιλοθέη για να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα της Αγίας, πολιούχου της περιοχής.



Προβολές της ταινίας «Φιλοθέη, η Αγία των Αθηνών»

Στις φετινές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας, θα μνημονευθεί, ίσως για πρώτη φορά, μια μορφή του 16ου αιώνα, η Αγία Φιλοθέη.



ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Το εκκλησάκι, όπου μαρτύρησε η Αγία Φιλοθέη

Tο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα δημιουργήθηκε από την Αγία Φιλοθέη στα χρόνια της Τουρκοκρατίας (16ος αιώνας). Παλαιότερα αποτελούσε το καθολικό μονυδρίου, το οποίο ήταν μετόχιο της μονής της οσίας Φιλοθέης Μπενιζέλου στην Αθήνα.



Προς προσκύνηση το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φιλοθέης

Δελτίο Τύπου για το πρόγραμμα του εορτασμού της Αγίας Φιλοθέης Ομωνύμου Δήμου Αττικής, εξέδωσε ο Ιερός Ναός. Η Ιερά Πανήγυρις μεταφέρεται το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου. Ενώ το διήμερο 18 και 19 Φεβρουαρίου οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας εκτός των ωρών των Ιερών Ακολουθιών. 

Δείτε αναλυτικά: 



Άγιος Ανδρέας: Το άγνωστο μνημείο μεγάλης ιστορικής αξίας

Στο κέντρο της Αθήνας στην Πλατεία Αμερικής βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου.

Άγνωστο μνημείο μεγάλης ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας, αλλά κυρίως παρακαταθήκη υψίστης πολιτιστικής κληρονομιάς, μιας και αποτέλεσε τον τόπο μαρτυρίου της Αγίας Φιλοθέης.