Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Αγία Ελένη



Η Νέα Ιωνία υποδέχεται το Τίμιο Λείψανο της Αγίας Ελένης

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αναργύρων Νέας Ιωνίας θα μεταφερθεί την Παρασκευή 25 Μαρτίου το ιερό Λείψανο της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Αγίου Κωνσταντίνου όπως ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, προς προσκύνηση, αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των ευλαβών χριστιανών.



Πως βρέθηκε και υψώθηκε ο Τίμιος Σταυρός

Δύο φορές τον χρόνο εορτάζει πανηγυρικά η Εκκλησία μας τον Τίμιον Σταυρόν. Μία για την ανεύρεσή του την 6ην Μαρτίου του 326 μ.Χ. και μία κατά την Ύψωσή του την 14ην Σεπτεμβρίου, στα εγκαίνια του Ναού της Αναστάσεως, που υπάρχει μέχρι σήμερα.



21 Μαΐου: Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

Τη μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τιμά σήμερα, 21 Μαΐου,η Εκκλησία μας. Ως γενέτειρα πόλη του Μεγάλου Κωνσταντίνου αναφέρεται τόσο η Ταρσός της Κιλικίας όσο και το Δρέπανο της Βιθυνίας.



Η εορτή της Πεντηκοστής ενώπιον της Αγίας Ελένης (LIVE)

Παρακολουθήστε σε απευθείας μετάδοση τον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία από τον ι. ν. αγίας Βαρβάρας, όπου φιλοξενούνται τα ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης που μεταφέρθηκαν τον περασμένο μήνα από την Βενετία στην Ελλάδα.



Ο τέως βασιλεύς Κωνσταντίνος προσκύνησε το σκήνωμα της Αγίας Ελένης

Ο τέως βασιλεύς των Ελλήνων Κωνσταντίνος προσκύνησε το ιερό σκήνωμα της Αγίας Ελένης της ισαποστόλου, μητέρας του Μέγα Κωνσταντίνου, το οποίο βρίσκεται στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Δήμο της Αττικής. 



Ο ΥΠΕΞ της Κροατίας προσκύνησε το σκήνωμα της Αγίας Ελένης

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας, Davor Ivo Stier, προσκύνησε το σκήνωμα της Αγίας Ελένης.

Συγκεκριμένα ο κ. Stier πραγματοποίησε την Τετάρτη 31 Μαΐου προσκυνηματική επίσκεψη στο ναό της Αγ. Βαρβάρας στον ομώνυμο δήμο Αττικής συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Κροατίας στην Αθήνα Dr. Ivan Velimir Starčević.