Κυριακή 19 Μαΐου 2024 -

Αγία



Η Αγία Ελέσα που μαρτύρησε στα Κύθηρα

Η Αγία Ελέσα, η μνήμη της οποίας τιμάται κάθε 1η του Αυγούστου,  γεννήθηκε στην Πελοπόννησο. Ο πατέρας της ήταν ένας πλούσιος άρχοντας Έλληνας, αλλά ειδωλολάτρης και ονομαζόταν Ελλάδιος. Η μητέρα της όμως, Ευγενία, ήταν μια αγία γυναίκα με πολλές αρετές και πλούσια χαρίσματα. Δεν είχε παιδιά και γι’ αυτό παρακάλεσε τον Θεό να την λυπηθεί και να την αξιώσει να γεννήσει ένα παιδί.



28 Οκτωβρίου: Εορτή της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου

Την ανάμνησης του Θαύματος της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου τιμά σήμερα, 28 Οκτωβρίου, η Εκκλησία μας. Σήμερα κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα διαβαστεί το παρακάτω απόσπασμα:



Η Αγία Ζώνη της Παναγίας στην Τρίπολη

Λίγο μετά τις 18:30 του Σαββάτου, οι κάτοικοι της Τρίπολης και των γύρω περιοχών, με συγκίνηση και δάκρυα, υποδέχθηκαν την Αγία Ζώνη της Παναγίας, στην κεντρική πλατεία της πόλης τους.



Γιατί απορρίφθηκε το αίτημα μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας απέρριψε σήμερα την προσφυγή του Συνδέσμου Διαρκών Βακουφίων, Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος, στην οποία υποστήριζε ότι η παραμονή της Αγίας Σοφίας ως Μουσείο και όχι τέμενος παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία του Συνδέσμου.

 



Αγία Αννα: Γιατί την γιορτάζουμε 3 φορές τον χρόνο

Η Αγία Άννα ήταν η μητέρα της Παναγίας. Το εξελληνισμένο όνομα Άννα προέρχεται από το εβραϊκό Χάνα που σημαίνει «εύνοια, χάρη».