Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Αφρική



Ελέφαντας σηκώνει στον αέρα λεωφορείο με τουρίστες

Τον τρόμο έζησαν οι τουρίστες σε σαφάρι στη Νότια Αφρική, την ώρα που ένας ελέφαντας σήκωσε στον αέρα το λεωφορείο που επέβαιναν.



Αφρική: Η εμφάνιση κροκόδειλων ανέβαλε τον Αγιασμό των υδάτων στον ποταμό Ζαμβέζη

Τον λόγο για τον οποίο αναβλήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον ποταμό Ζαμβέζη στη Ζάμπια, όπου παραδοσιακά τελείται η ρίψη ανήμερα των Θεοφανείων, ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ζάμπιας.



Τρόμος με τις μεταλλάξεις του κορονοϊού: Παραλλαγή του ιού εντοπίστηκε στη Νιγηρία

Άλλη μια νέα παραλλαγή του νέου κορονοϊού φαίνεται να έχει εμφανιστεί στη Νιγηρία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής ο επικεφαλής του Αφρικανικού οργανισμού ελέγχου της νόσου προειδοποιώντας ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα.



Μητροπολίτης Ναϊρόμπι Μακάριος: Στην Αφρική υπηρετούμε το πρόσωπο του Θεού κάτω από αντίξοες συνθήκες

Για την Ιεραποστολή στην Αφρική και το σπουδαίο έργο που επιτελούν οι Ορθόδοξοι Ιεραπόστολοι μίλησε ο Μητροπολίτης Ναϊρόμπι κ Μακάριος στη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.



Οι Παρακλήσεις της Παναγίας στα Σουαχίλι και τα παιδιά που λένε «καλημέρα» στην καρδιά της Αφρικής

Η Παναγία έχει μια ξεχωριστή θέση για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς στην Αφρική. Η «Μεγάλη Μητέρα» όπως την λένε συχνά οι Μασάι είναι παρηγοριά και ελπίδα και από εχθές σε κάθε ενορία ψάλλονται οι Παρακλήσεις της Θεοτόκου.



Ορθόδοξος γάμος στα «βάθη» της Αφρικής

Μεγάλες στιγμές για Ορθόδοξη ενορία που βρίσκεται στα «βάθη» της Αφρικής. Αναλυτικότερα, με τα ιερά δεσμά του γάμου ένωσαν ένα ζευγάρι στην Ορθόδοξη ενορία του Αγίου Σπυρίδωνα στα περίχωρα της πόλης Καμπάλα στην Ουγκάντα, ο Μητροπολίτης Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας κ. Ιωνάς, ο Μητροπολίτης Μπουρούντι & Ρουάντας κ. Ιννοκέντιος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Γκουλού και Ανατολικής Ουγκάντα κ.