Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

αεροπορική τραγωδία



Αεροπορική τραγωδία στο Ιράν: Ο Τριντό ζητεί απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνη

Eμφανώς συγκινημένος, ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε ότι θα επιδιώξει «απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης» για τους υπεύθυνους της αεροπορικής τραγωδίας στο Ιράν, στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 176 άνθρωποι.

Ο ίδιος συμμετείχε σε επιμνημόσυνη τελετή που έγινε στο Έντμοντον της Αλμπέρτα.



Πόρισμα για την τραγωδία του Boeing 737 MAX 8: «Οι πιλότοι έκαναν ότι προβλέπονταν αλλά το λογισμικό... »

H προκαταρκτική έκθεση σχετικά με την αεροπορική τραγωδία της Ethiopian Airlines, που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους τον περασμένο μήνα, αναφέρει ότι οι πιλότοι του μοιραίου Boeing 737 MAX 8 «εφήρμοσαν επανειλημμένα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον κατασκευαστή, αλλά δεν κατάφεραν θα ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους».



Βίντεο: Η τρομακτική απογείωση ενός Boeing 737 MAX

Παγκόσμια ανησυχία επικρατεί για τα Boeing 737 ΜΑΧ 8, μετά και τη νέα αεροπορική τραγωδία στην Αιθιοπία που στοίχησε τη ζωή σε 157 ανθρώπους.

Ήδη πολλές χώρες έχουν καθηλώσει τα εν λόγω αεροσκάφη.



Τραγωδία της Ethiopian: Με «φωνή γεμάτη πανικό» ζητούσε ο πιλότος να επιστρέψει αμέσως μετά την απογείωση

Ο πιλότος του αεροπλάνου Boeing 737 MAX 8 της Ethiopian Airlines που συνετρίβη την Κυριακή αντιμετώπισε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης αμέσως μετά την απογείωση και ζητούσε με "πανικοβλημένη φωνή" να επιστρέψει, ενώ η ταχύτητα του αεροπλάνου επιταχυνόταν αφύσικα, αποκάλυψαν οι New York Times.



Σοκαριστική μαρτυρία για την αεροπορική τραγωδία: Φλεγόμενες βαλίτσες και ρούχα έπεφταν από τον ουρανό

Ο Γκεμπεγέχου Φικάντου, υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε στην Αιθιοπία. Την ώρα της συντριβής του Boeing βρισκόταν στην περιοχή , πολύ κοντά από το σημείο όπου συνετρίβη το αεροπλάνο. Ξαφνικά, είδε το μοιραίο αεροπλάνο να πέφτει, κάνοντας εκκωφαντικό θόρυβο και βγάζοντας πυκνούς καπνούς από το πίσω μέρος.



Ντοκουμέντο με το μοιραίο Mirage 2000-5 λίγο πριν τη συντριβή - Η κάμερα κατέγραψε τη βουτιά θανάτου (Βίντεο)

Στα χέρια των μελών της επιτροπής διερεύνησης της αεροπορικής τραγωδίας ανοιχτά της Σκύρου βρίσκεται ένα βίντεο ντοκουμέντο το οποίο έχει καταγράψει τις τελευταίες στιγμές του μοιραίου Mirage 2000-5.