Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

6 ριχτερ



Πάνω από 30 σπίτια και το οδικό δίκτυο στον Δήμο Πάργας υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό των 5,6 Ρίχτερ

Συνεργεία της Περιφέρειας εργάζονται πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο επαρχιακό δίκτυο όπου σημειώθηκαν καταπτώσεις βράχων


Σεισμός 7,6 Ρίχτερ στην Παπούα Νέα Γουινέα

Πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε την Παπούα Νέα Γουινέα στις 19:44 (ώρα Ελλάδος) το απόγευμα της Κυριακής.  

Σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών το επίκεντρο του σεισμού των 7,6 Ρίχτερ εντοπίζεται 92 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης Ποργκέρα.



Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ στο Μεξικό – Φόβοι για νέα τραγωδία

Νέος ισχυρός σεισμός έπληξε το Μεξικο, που "ταρακουνήθηκε" από δόνηση 6,6 Ρίχτερ.
Ο σεισμός σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του Λορέτο στην πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ του Μεξικού, μετέδωσε το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο.

Το βάθος του σεισμού ήταν 10 χλμ., σύμφωνα με το USGS.



Κως: Μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ στις 20.09

Στις 20.09 του Σαββάτου καταγράφηκε μετασεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην περιοχή της Κω, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ιντστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ο μετασεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στο νησί. Κάτοικοι και τουρίστες, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς παραμένουν ανήσυχοι για την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας, λαχτάρησαν από τον ισχυρό μετασεισμό.



Δυνατός μετασεισμός 4,6 Ρίχτερ στην Κω

Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψε στη θαλάσσια περιοχή της Κω, στις 20:08, το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, εντάσσοντας τη νέα σεισμική δόνηση στο πλαίσιο της ακολουθίας του κυρίως φαινομένου των 6,6 Ρίχτερ που χτύπησε στις 1:30 τα ξημερώματα το ελληνικό νησί και τα τουρκικά παράλια.



Σεισμός 6,6 ρίχτερ στην Ινδονησία

Ένας σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών έπληξε σήμερα τη νήσο Κελέβη της Ινδονησίας, ανέφερε το αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Ο σεισμός αυτός σημειώθηκε στις 22:35 (17:35 ώρα Ελλάδας) περίπου 80 χλμ. νοτιοανατολικά της νήσου Πάλου (βόρεια), σύμφωνα με την ίδια πηγή.