Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

28η Οκτωβριου



«Του Βενιζέλου αντικαταστάτης»: Οι μαντινάδες που άκουσε ο πρωθυπουργός στα Χανιά

Κοσμοσυρροή επικράτησε κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργό στα πάτρια εδάφη, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στην Κίσσαμο.

Εκτός από τις πολλές φωτογραφίες και τις χαιρετούρες με μικρούς μαθητές και μεγαλύτερους Κισσαμίτες, μια ηλικιωμένη τον πλησίασε και του αφιέρωσε μερικές μαντινάδες, βγαλμένες για τον ίδιο.



Κεραμέως: Ας διδαχθούμε από τη γενιά των ηρώων και ας πούμε τα δικά μας «όχι» και τα δικά μας «ναι»

Τη σημασία του να διδαχθούμε από τη στάση «της γενιάς των ηρώων» και να πούμε τα δικά μας «όχι» και τα δικά μας «ναι», τόνισε στις δηλώσεις της μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης στην Αθήνα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.



Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας: Τούτος ο λαός δε γονατίζει παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς του

Με το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας που πέταξε πάνω από τη Θεσσαλονίκη με το F-16 της ομάδας Ζευς, κορυφώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.



Τραγωδία: Νεκρή 42χρονη σε τροχαίο - Σε σοβαρή κατάσταση η συνοδηγός

Ακόμη μια τραγωδία στους δρόμους της Κρήτης. Ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου μία γυναίκα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν λίγο μετά τις 11 π.μ. όταν ένα αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας της στα Καλουδιανά της Κισσάμου Χανίων.



Μητσοτάκης: Η 28ης Οκτωβρίου συμβολίζει το όραμα για μία καλύτερη Ελλάδα

Στο μήνυμα ενότητας και του οράματος για μια καλύτερη Ελλάδα, που συμβολίζει η 28η Οκτωβρίου αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του μετά τη μαθητική παρέλαση στην Κίσαμο της Κρήτης.



Το ΟΧΙ των Ελλήνων

Η απόφαση για την επίθεση κατά της Ελλάδας ελήφθη στις 15 Οκτωβρίου 1940 από το Ιταλικό Πολεμικό Συμβούλιο, παρουσία του Μουσολίνι και παρά τις αντιρρήσεις πολλών από τους παρισταμένους για την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπιζόταν η επιχείρηση. Ο «Ντούτσε» ήθελε μία νίκη για να μπει στο μάτι του Χίτλερ, που είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις για μία επίθεση κατά της Ελλάδας.