Σάββατο 04 Μαΐου 2024 -

21 νεκροί



Κατάρρευση πολυκατοικίας στην Κωνσταντινούπολη: Στους 21 οι νεκροί

Δεν τελειώνει η τραγωδία στην Κωνσταντινούπολη από την κατάρρευση της πολυκατοικίας αφού διαρκώς βγαίνουν ανακοινώσεις για νέα θύματα. Η οκταώροφη πολυκατοικία κατέρρευσε στην συνοικία Καρτάλ στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη, και οι προηγούμενη ανακοίνωση είχε κάνει λόγο για 18 νεκρούς και 14 τραυματίες. Πλέον, με καινούργια ανακοίνωση οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 21.



21 νεκροί και 518 τραυματίες σε τροχαία που έγιναν μόνο στην Αττική, τον Μάιο

Σε τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν τον Μάϊο 2018 στην Αττική, 21 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 518 τραυματίστηκαν συνολικά (15 σοβαρά και 503 ελαφρά).



4 Μαΐου 1972: Η σχολική εκδρομή από το Ρέθυμνο που κατέληξε σε τραγωδία με 21 νεκρούς (φωτό)

 

Πρόκειται για μια από τις πιο συγκλονιστικές σχολικές τραγωδίες που έχουν σκεπάσει με μαύρο την Ελλάδα. Είκοσι μία μαθήτριες του τότε Γυμνασίου Σπηλίου έχασαν τη ζωή τους στη θαλάσσια περιοχή της Γεωργιούπολης. Σαράντα πέντε χρόνια μετά την Πέμπτη 4 Μαΐου 1972, και δεν είναι λίγες οι φορές που σε κουβέντες Κρητών μνημονεύεται η συγκεκριμένη τραγωδία.



Συρία: Τουλάχιστον 21 νεκροί σε αεροπορικές επιδρομές

Τουλάχιστον 21 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα σε επιδρομές στις οποίες φαίνεται ότι προχώρησαν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας στην πόλη Αταρέμπ, την οποία ελέγχουν αντάρτες, στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.