Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

13η σύνταξη



13η σύνταξη: Πιστώνεται σήμερα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων

Πιστώνεται σήμερα το απόγευμα η 13η σύνταξη στους τραπεζικούς λογαριασμούς των συνταξιούχων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, το μεικτό ποσό της 13ης σύνταξης καθορίζεται με βάση τη μηνιαία κύρια σύνταξη, ως εξής:

α) Για ποσό έως και 500 ευρώ, σε ποσοστό 100%.

β) Για ποσό από 500,01 έως και 600 ευρώ, σε ποσοστό 70%.



Πέρασαν 120 δόσεις και 13η σύνταξη

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίσθηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις σε ασφαλιστικά ταμεία ενώ καθολική από όλα τα κόμματα ήταν η υπερψήφιση των τροπολογιών με τα θετικά μέτρα του πακέτου του Ζαππείου, ανάμεσά τους η 13η σύνταξη και η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά.



Η Αχτσιόγλου για την 13η σύνταξη

«Η τροπολογία που καταθέτουμε σήμερα για τη 13η σύνταξη είναι μια ρύθμιση που ενισχύει ευλόγως, σταθερά και σε μόνιμη βάση τα εισοδήματα των συνταξιούχων, από τώρα και σε όλη τους τη ζωή», δήλωσε η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, παρουσιάζοντας απόψε στην Ολομέλεια τη σχετική τροπολογία.



13η σύνταξη: Πόσα χρήματα θα πάρουν οι συνταξιούχοι

Το συνολικό κόστος του μέτρου για την 13η σύνταξη θα φτάνει τα 800 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ενώ τόνισε ότι η 13η σύνταξη θα είναι μόνιμη. Πότε και πόσα θα πάρουν οι συνταξιούχοι με την 13η σύνταξη.

Το ποσό θα αντιστοιχεί σε μία επιπλέον σύνταξη για τους χαμηλοσυνταξιούχους, ενώ το ποσοστό θα μειώνεται για τις μεγαλύτερες συντάξεις, εξήγησε ο κ. Τσίπρας.



ΕΝΦΙΑ: Έκοψαν κατά λάθος την έκπτωση λόγω 13ης σύνταξης. Nέα εκκαθάριση

Νέα ηλεκτρονικά αρχεία περιμένει η ΑΑΔΕ από τον ΕΦΚΑ προκειμένου να προχωρήσει σε νέα εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και να διορθώσει λάθη που έγιναν και εξαιτίας των οποίων συνταξιούχοι που έλαβαν πέρυσι την «13η σύνταξη» έχασαν την έκπτωση που δικαιούταν στον συγκεκριμένο φόρο.

Στην ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ αναφέρει:



Το "αστείο" του Τσίπρα στον Μπαλαούρα

Τα αστειάκια δεν έλειψαν από την  Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ο Αλέξης Τσίπρας είδε μπροστά του τον Μάκη Μπαλαούρα, έναν από τους βουλευτές που πήρε το επίδομα των 300 ευρώ, θέλησε να του κάνει… πλάκα.
«Μπαλαούρα, να δώσεις τα λεφτά πίσω γρήγορα. Εσύ φταίς που χρεοκόπησε η χώρα» είπε ο πρωθυπουργός γελώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.