Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

ρωσία



Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την κατάληψη δύο χωριών στο ανατολικό και βορειοανατολικό τμήμα της χώρας

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα πως κατέλαβε δύο ουκρανικά χωριά, το ένα στη ζώνη της περιφέρειας του Ντονέτσκ (ανατολικά), όπου κερδίζει έδαφος με ταχείς ρυθμούς και το άλλο στην περιφέρεια του Χάρκιβ (βορειοανατολικά), σε μια νέα ένδειξη της προέλασής του έναντι των στρατευμάτων του Κιέβου.



Πεσκόφ: «Τα ρωσικά πυρηνικά γυμνάσια που ανακοινώθηκαν αποτελούν απάντηση στις δηλώσεις εκπροσώπων δυτικών χωρών»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, εξήγησε πως τα ρωσικά πυρηνικά γυμνάσια που ανακοινώθηκαν σήμερα αποτελούν μια απάντηση στις δηλώσεις των «εκπροσώπων δυτικών χωρών», μεταξύ άλλων του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, που σχετίζονται με την πιθανή αποστολή «στρατιωτών του ΝΑΤΟ» στην Ουκρανία.



Ο Πούτιν έδωσε διαταγή για ασκήσεις με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Την απάντηση του έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις απειλές αξιωματούχων της Δύσης, δίνοντας εντολή για  ασκήσεις σε συνδιασμό με εκπαίδευση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων που θα συμμετέχουν στρατιωτικάτμήματα που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία.



«Eπικίνδυνες» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Μακρόν και Κάμερον για την Ουκρανία το Κρεμλίνο

«Άμεση κλιμάκωση» του πολέμου χαρακτήρισε σήμερα το Κρεμλίνο τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Ουκρανία, εάν ήθελε, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας.



«Πόλεμος» ΕΕ – Ρωσίας στο διαδίκτυο για κακόβουλες ενέργειες με προέλευση ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της, μαζί με διεθνείς εταίρους, καταδικάζουν έντονα την κακόβουλη εκστρατεία στον κυβερνοχώρο που διεξάγεται από τους ελεγχόμενους από τη Ρωσία APT28 κατά της Γερμανίας και της Τσεχίας όπως αναφέρει ανακοίνωση του ύπατου εκπροσώπου της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ εκ μέρους της ΕΕ.



Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνα του Κρεμλίνου

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού υποστήριξε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε 547 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους από τις αρχές του έτους.

Ο Σοϊγκού είπε ότι οι ουρανικές δυνάμεις υποχωρούν σε όλα τα μέτωπα.