Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Μαγειρική



Παραδοσιακά κανελόνια της γιαγιάς

Υλικά:

250 γρ. κανελόνια

200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
Για τον κιμά

300 γρ. μοσχαρίσιο κιμάς

300 γρ. χοιρινός κιμάς

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

100 ml κόκκινο κρασί

400 ml τοματοπελτέ

2 φύλλα δάφνης

1/2 κ.γ. μπαχάρι σε σκόνη



Κοτόπουλο με μέλι, τζίντζερ και καστανό ρύζι

Μια διαφορετική συνταγή για νόστιμο και ζουμερό κοτόπουλο.

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600 γρ.), καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2-3 εκατοστών
2 κ.σ. αλεύρι
40 γρ. τζίντζερ τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
6 κ.σ. σάλτσα σόγιας
5 κ.σ. μέλι
½ – 1 λεμόνι, χυμό
1 κ.σ. ελαιόλαδο



Κοκορέτσι στο φούρνο

Υλικά
Δοσομετρητής
Λήψη Υλικών
Για το κοκορέτσι στο φούρνο

1 αντεριά (αντεράκια) από αρνί
1 συκωταριά από αρνί
Λίγα γλυκάδια από αρνί
1 μπόλια
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγη ρίγανη προαιρετικά

Εξοπλισμός
Ξύλο κοπής
Σουρωτήρι
Ταψί
Φούρνος



Συνταγή για μαγειρίτσα παραδοσιακή ή με μανιτάρια

Ανάσταση, εκτός από τσούγκρισμα αυγών, σημαίνει και κάτι ακόμα: μαγειρίτσα.

Το παραδοσιακό πιάτο του Πάσχα, που για κάποιους όμως δεν είναι… must. Γι’ αυτό και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου δίνει μια εναλλακτική συνταγή: μαγειρίτσα με μανιτάρια!

Βήμα βήμα τι πρέπει να κάνουμε όταν θέλουμε να φτιάξουμε την παραδοσιακή μαγειρίτσα με μαρούλι και συκωτάκια.



Ταχινόσουπα για τη Μεγάλη Παρασκευή

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο κριθαράκι

3-5 κουταλιές ταχίνι

1 λεμόνι

Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό ανάλογα με το πόσο αραιή θέλουμε να είναι η σούπα μας.

2. Όταν αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το αλάτι και το κριθαράκι. Τα αφήνουμε να βράσουν καλά.



Πεντανόστιμοι ντοματοκεφτέδες φούρνου

Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε την πιο λαχταριστή συνταγή για ντοματοκεφτέδες στον φούρνο και το αποτέλεσμα θα σε ενθουσιάσει.

Υλικά: