Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Πούτιν



Ο Πούτιν έδωσε διαταγή για ασκήσεις με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων

Την απάντηση του έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στις απειλές αξιωματούχων της Δύσης, δίνοντας εντολή για  ασκήσεις σε συνδιασμό με εκπαίδευση στη χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων που θα συμμετέχουν στρατιωτικάτμήματα που σταθμεύουν κοντά στην Ουκρανία.



«Eπικίνδυνες» χαρακτηρίζει τις δηλώσεις Μακρόν και Κάμερον για την Ουκρανία το Κρεμλίνο

«Άμεση κλιμάκωση» του πολέμου χαρακτήρισε σήμερα το Κρεμλίνο τις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ότι η Ουκρανία, εάν ήθελε, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει βρετανικά όπλα για να πλήξει στόχους εντός της Ρωσίας.



Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνα του Κρεμλίνου

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σοϊγκού υποστήριξε σήμερα ότι ο ρωσικός στρατός κατέλαβε 547 τετραγωνικά χιλιόμετρα ουκρανικού εδάφους από τις αρχές του έτους.

Ο Σοϊγκού είπε ότι οι ουρανικές δυνάμεις υποχωρούν σε όλα τα μέτωπα.

 



Λουκασένκο: «”Αποκάλυψη” εάν η Ρωσία χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε αντίποινα για τις ενέργειες της Δύσης»

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε πως θα μπορούσε να υπάρξει «Αποκάλυψη» εάν η Ρωσία χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα σε αντίποινα για τις ενέργειες της Δύσης.

Παράλληλα, προειδοποίησε πως ο κίνδυνος στρατιωτικών επεισοδίων κατά μήκος των συνόρων της χώρας του με την Ουκρανία είναι αρκετά υψηλός.



Πεσκόφ: «Ο Β.Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζουν να συναντηθούν στο Πεκίνο»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα Τρίτη (9/4), ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ σχεδιάζουν να συναντηθούν.



Μακελειό στη Μόσχα – Κρεμλίνο: Δεν προβλέπεται προς το παρόν συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων

Με ανακοίνωσή του, το Κρεμλίνο γνωστοποιεί πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δεν έχει προβλέψει προς το παρόν συνάντηση με τις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στο Crocus City Hall της Μόσχας.