Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Στρατηγικοί βομβαρδισμοί των Ρώσων σε όλη την ουκρανική επικράτεια



Σε σφοδρούς στρατηγικούς βομβαρδισμούς προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία χρησιμοποιώντας με  όλη τη δύναμη του υπερσύγχρονου οπλοστασίου τους που περιλαμβάνει και τους περίφημους υπερηχητικούς  πυραύλους, που είναι πρακτικά σχεδόν αδύνάτο να αναχαιτιστούν από οποιοδήποτε σύστημα αεράμυνας.

 
Οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε στρατηγικές  ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας.

Τα πλήγματα της προηγούμενης εβδομάδας περιελάμβαναν την καταστροφή του υδροηλεκτρικύ σταθμπύ DneproGES και ένα τεράστιες ζημιές στις ενεργειακές εγκαταστάσεις στις περιοχές της Οδησσού και του Χάρκοβο, τις συνέπειες των οποίων οι Ουκρανοί μηχανικοί ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπόρεσαν να εξαλείψουν μέχρι τώρα.

 Η καταστροφή των παραγωγικών δυνατοτήτων σε ηλεκτρικό ρεύμα θα επηρεάσει σίγουρα το στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα της Ουκρανίας και (εάν συνεχιστούν οι επιθέσεις) θα επηρεάσει την ικανότητα των ενόπλων δυνάμεων της να χρησιμοποιούν σιδηροδρομικά μέσα για τη μεταφορά των εφεδρειών και του εξοπλισμού τους.

Οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές προκάλεσαν «σοβαρές» ζημιές σε τρεις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς στην Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί έχουν πλέον πολύ σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και πυρομαχικά και κατά ομολογία του ίδιου του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι δεν θα αντέξουν χώρις άλλη ενίσχυση από την Δύση, απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.