Πέμπτη 02 Μαΐου 2024 -

Η Ουκρανία θα χάσει τον πόλεμο κατά της Ρωσίας έως το τέλος του 2024



Την παραδοχή πως η Ουκρανία θα έχει χάσει τον πόλεμο από την Ρωσία έκανε ο διευθυντής της CIA Μπιλ Μπερνς, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του πως «οι Ουκρανοί θα χάσουν στον πόλεμο κατά της Ρωσίας μέχρι το τέλος του 2024» εάν οι ΗΠΑ δεν συνεχίσουν την στρατιωτική στήριξη.

Ο διευθυντής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ανέφερε ακόμη οτι ότι το Κίεβο «μένει από πυρομαχικά και εμείς από χρόνο για να τους βοηθήσουμε», σύμφωνα με το Politico.

Οι απόψεις αυτές διατυπώθηκαν στο Κέντρο του Τζορτζ Μπους, δύο ημέρες πριν τις ψηφοφορίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το πακέτο πρόσθετης βοήθειας, ύψους 61 δισ. δολαρίων στο Κίεβο, έπειτα από μήνες πολιτικού αδιεξόδου.

«Χωρίς πρόσθετη βοήθεια, η κατάσταση θα είναι καταστροφική»

«Πιστεύω πως η νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια θα τονώσει το ηθικό και την ψυχολογία των Ουκρανών και τότε θα είναι σε θέση να τα βγάλουν πέρα στον πόλεμο το 2024», τόνισε ο Μπερνς στην ομιλία του και πρόσθεσε:

«Χωρίς επιπρόσθετη βοήθεια, η κατάσταση θα είναι πολύ πιο καταστροφική. Υπάρχει πολύ πραγματικός κίνδυνος οι Ουκρανοί να χάσουν τον πόλεμο ως το τέλος του 2024 ή τουλάχιστον ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι σε θέση να υπαγορεύσει τους όρους πολιτικής διευθέτησης.

Σκιαγραφώντας την κατάσταση που επικρατεί στην εμπόλεμη χώρα, ο διευθυντής της CIA υπογράμμισε ότι δυο ταξιαρχίες του ουκρανικού στρατού διαθέτουν μόλις «15 οβίδες πυροβολικού»που μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ημέρα κι άλλες«42 οβίδες για τα ολμοβόλα όπλα».

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας επανειλημμένα εκλιπαρεί τους Δυτικούς να της στείλουν περισσότερα όπλα και πυρομαχικά για να αντιμετωπίσει στο πεδίο της μάχης τις ρωσικές δυνάμεις.

Το ζήτημα όμως είναι απλό:

Θα δεχτούν οι Ρεπουμπλικάνοι να δοθούν 61 δισεκατομμύρια $ στην Ουκρανία από τη στιγμή που η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και το χρέος τους έχει ξεπεράσει κάθε νοσηρή φαντασία;

Ειδικότερα από τη στιγμή που το δολάριο δέχεται τρομακτικές πιέσεις από τις χώρες των BRICS και του λεγόμενου Παγκόσμιου Νότου, οι οποίες το περιορίζουν στις συναλλαγές τους στερώντας έτσι την δυνατότητα στους Αμερικανούς να το τυπώνουν εν αφθονία με το σκεπτικό ότι θα το «εξάγουν» εκτός της χώρας για να μην καθίσταται πληθωριστικό.