Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

Γενοκτονία των Αρμενίων



Ο Καναδάς τιμά τη γενναία νοσοκόμα που έσωσε χιλιάδες Έλληνες και Αρμένιους κατά τη Γενοκτονία

Ένα χάλκινο άγαλμα προς τιμήν της γενναίας νοσοκόμας Σάρα Κόρνινγκ, που κατάφερε να σώσει χιλιάδες ορφανά από την Αρμενία καθώς και ελληνόπουλα από τη Μικρά Ασία, θα στηθεί στην πόλη Γιάρμουθ, στη Νέα Σκωτία του Καναδά.

 

«Πόλεμος» Τουρκίας-Γερμανίας για τη γενοκτονία των Αρμενίων -Ανακαλεί τον πρέσβη η Αγκυρα

Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στη Γερμανία μετά την αναγνώριση από την γερμανική βουλή των εγκλημάτων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εναντίον των Αρμενίων ως γενοκτονία, δηλωσε πριν από λίγο ο Τούρκος Πρωθυπουργός, σύμφωνα με το Sputnik.



Απαράδεκτες παρεμβάσεις από την Τουρκία καταγγέλλει η ΝΔ

Τις «απαράδεκτες» δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την επίσκεψη του προέδρου της Αρμενίας στην Ελλάδα καταγγέλλει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, τονίζοντας πως «παρεμβάσεις στον τρόπο που η Ελλάδα διαμορφώνει τις εξωτερικές της σχέσεις, είναι απολύτως απαράδεκτες».



Το τουρκικό ΥΠΕΞ υβρίζει τον ΠτΔ και τον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις περί γενοκτονίας των Αρμενίων

Την ώρα που η κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής βρίσκεται σε εξέλιξη με τους Ευρωπαίους ηγέτες να προσεγγγίζουν  θετικά την Τουρκία ώστε να συμβάλλει στην επίλυση του προσφυγικού ζητήματος,  οι Τούρκοι επιμένουν σε σκληρές και επιθετικές προκλήσεις πρός τη χώρα μας.