Κυριακή 05 Μαΐου 2024 -

αντισυνταγματικο



Μητροπολίτες: Αντισυνταγματική η επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια

Προσβάλει τα κρατούντα στην Ελλάδα χρηστά ήθη, όπως αυτά καταγράφονται στο άρθρο 5 παράγραφος 1 του Συντάγματος το νομοθετικό πλαίσιο για την επέκταση  του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης  και στα ομόφυλα ζευγάρια, υποστηρίχθηκε σήμερα από Μητροπόλεις πολίτες, μοναχές, κ.λπ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
          



Αντισυνταγματικό το αυτόματο διαζύγιο των μουσουλμάνων στην Ινδία

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας έκρινε σήμερα ότι το αυτόματο διαζύγιο των μουσουλμάνων είναι «αντισυνταγματικό», μια νίκη για τις μουσουλμάνες οι οποίες εδώ και καιρό κατήγγειλαν ότι παραβιάζει τα δικαιώματά τους.



Ουάσιγκτον: Αντισυνταγματικό το διάταγμα του Τραμπ για τους μετανάστες

Ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας της Ουάσινγκτον Μπομπ Φέργκιουσον προειδοποίησε σήμερα ότι θα καλέσει αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ να καταθέσουν προκειμένου να αποκαλυφθεί «τι πραγματικά ήταν αυτό που υποκίνησε» το διάταγμα του προέδρου για τη μετανάστευση, στην περίπτωση που η υπόθεση που κίνησε ο ίδιος φτάσει στα δικαστήρια.



Σάλος από την δήλωση Βούτση: Στα όρια της αντισυνταγματικότητας η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά!

Μπορεί την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Βούτσης να συντάχθηκε με τους 152 συντρόφους-βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου που μεταξύ άλλων προέβλεπε την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε την Πέμπτη να δηλώσει, όπως έκανε πριν από λίγες ημέρες ο Πάνος Καμμένος, ότι το μέτρο είναι «αντισυνταγματικό».



Αασφαλιστικό: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας

Η ένσταση  αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη, για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο απορρίφθηκε από τη Βουλή .



Αντισυνταγματική η υποχρεωτική ασφάλιση των ασκούμενων δικηγόρων

Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών η υποχρεωτική ασφάλιση των ασκούμενων δικηγόρων που προβλέπει ο νόμος 3996/2011.