Κυριακή 12 Μαΐου 2024 -

ύπνος



Έρευνα: Όσοι ξυπνούν νωρίς το πρωί διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν ανορεξία

Μια νέα έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα πως όσοι ξυπνούν νωρίς το πρωί, φαίνεται ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν ανορεξία.

Το εύρημα έρχεται σε αντίθεση με ό,τι ισχύει για άλλες διαταραχές όπως η κατάθλιψη, η αδηφαγία και η σχιζοφρένεια, οι οποίες φαίνεται να συνδέονται με τους ανθρώπους που είναι «νυχτοπούλια», σημείωσαν οι ερευνητές.



Κριστιάνο Ρονάλντο: Γιατί κοιμάται 5 με 6 φορές τη μέρα – Έχει προσλάβει «προπονητή ύπνου»

Ένας από τους λόγους που ο Κριστιάνο Ρονάλντο παραμένει στα 39 του χρόνια ακόμα σε τόσο υψηλό επίπεδο, είναι το γεγονός πως προσέχει πολύ τη διατροφή του, την προπόνησή του, αλλά και… τον ύπνο του.



Ντόναλντ Τράμπ: Είπε να πάρει έναν υπνάκο στο δικαστήριο και έγινε viral

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να αποκοιμήθηκε στο δικαστήριο την πρώτη ημέρα της πολύκροτης δίκης του. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ εμφανίστηκε νυσταγμένος τη Δευτέρα στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς οι δικηγόροι του είχαν έδιναν μάχη με τους εισαγγελείς σχετικά με ποιες αποδεικτικές πράξεις θα είναι αποδεκτές.



Σταφίδες: Τι οφέλη έχουν όταν καταναλώνονται πριν τον ύπνο

Η σταφίδα είναι το αποξηραμένο σταφύλι και διακρίνεται σε δύο είδη, τη μαύρη και την άσπρη, η οποία ονομάζεται και σουλτανίνα.



Ο κίνδυνος που κρύβει για την πίεσή σας ο ύπνος που διαρκεί λιγότερες από επτά ώρες

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει πως ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει τον κίνδυνο να αναπτυχθεί υπέρταση.



Αυτός είναι ο λόγος που δεν κάνει να πίνουμε καφέ μόλις ξυπνάμε

Αναμφίβολα, ο καφές είναι μια συνήθεια που δύσκολα κόβεται και είναι πολλοί εκείνοι που τον καταναλώνουν μόλις ξυπνάνε. Ωστόσο, οι έρευνες δείχνουν πως δεν κάνει να τον πίνουν μόλις ξυπνάνε.