Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Υγεία



Επιστήμονες στη Β.Καρολίνα δημιούργησαν συνθετικά κύτταρα που αναπαράγονται όπως τα ανθρώπινα

Σε μια σπουδαία δημιουργία προχώρησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, καθώς έφτιαξαν συνθετικά, αυτοσυναρμολογούμενα κύτταρα που αναπαράγονται όπως τα ανθρώπινα.

Όπως αναφέρουν στο περιοδικό Nature, τα κύτταρα και οι ιστοί αποτελούνται από πρωτεΐνες που ταυτόχρονα λειτουργούν και δημιουργούν δομές.



Η εγκύκλιος του υπ.Υγείας για τη νόσο των λεγεωνάριων που προκαλείται από τη χρήση των κλιματιστικών

Το υπουργείο Υγείας με εγκύκλιο που εξέδωσε σήμερα, εφιστά την προσοχή για τη νόσο των λεγεωνάριων προκαλείται από τη χρήση των κλιματιστικών.

Εμφάνιση και ανάπτυξη



Γαλακτωματοποιητές: Τα πρόσθετα τροφίμων που αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2 – Τι έδειξε έρευνα

Επιστήμονες μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως κάποιοι γαλακτωματοποιητές, ένα κοινό πρόσθετο τροφίμων που χρησιμοποιείται σε πολλά επεξεργασμένα και συσκευασμένα τρόφιμα, συνδέονται με τον διαβήτη τύπου 2.



Ίχνη του ιού Η5Ν1 εντοπίστηκαν σε παστεριωμένο αγελαδινό γάλα – Τι λένε οι Αρχές των ΗΠΑ

Να καθησυχάσουν τους πολίτες την Αμερικής προσπαθούν οι αμερικανικές αρχές τονίζοντας πως τα ίχνη του ιού H5N1 που εντοπίστηκαν σε παστεριωμένο αγελαδινό γάλα δεν εγκυμονούν πιθανόν κανέναν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία.



Δείτε ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές σακχάρου σε κάθε ηλικία

Η γλυκόζη παράγεται όταν καταναλώνουμε υδατάνθρακες, οι οποίοι μετατρέπονται γρήγορα σε σάκχαρο στον οργανισμό μας. Ωστόσο, γνωρίζετε ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές ανά ηλικία;



Πνευμονολόγοι προειδοποιούν για την αφρικανική σκόνη: Οι ομάδες που πρέπει να φορούν μάσκα

Η αφρικανική σκόνη έχει επανέλθει στην Ελλάδα μετά από ένα σύντομο διάλειμμα, προκαλώντας ανησυχία στους ειδικούς για τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των ευάλωτων πληθυσμών.