Παρασκευή 17 Μαΐου 2024 -

τσίρκο



ΗΠΑ: Ελέφαντας έφυγε από τσίρκο και βόλταρε σε κεντρική λεωφόρο

Ένα μοναδικό θέαμα είδαν μπροστά τους οι κάτοικοι της πόλης Μπούτε στη Μοντάνα των ΗΠΑ, τη στιγμή που ένας ελέφαντας έφυγε από τσίρκο σε περιοδεία  και άρχισε να κυκλοφορεί σε κεντρική λεωφόρο.

 



Σοκαριστικό ατύχημα στο American Circus (Βίντεο)

Τρόμος σε τσίρκο στο Σαντιάγκο της Χιλή, όταν οι θεατές είδαν τον άνθρωπο-«οβίδα» να εκτοξεύεται πολύ μακριά από το δίχτυ ασφαλείας μετά από λάθος υπολογισμό από τον χειριστή του κανονιού του «American Circus».



Τραγικές στιγμές: Σκοτώθηκε κατά την παράσταση ακροβάτης του Cirque du Soleil

Πολύπειρος ακροβάτης του διάσημου θιάσου Cirque du Soleil έχασε τη ζωή του πέφτοντας, από ύψος, ενώ εκτελούσε το νούμερό του στη διάρκεια παράστασης στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Ο Γιαν Αρνό πραγματοποιούσε ακροβατικά με ελαστικά σχοινιά στο πλαίσιο της παράστασης VOLTA.



Το διάσημο Russian Circus on Ice για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μέσα από τη νέα φαντασμαγορική παραγωγή του πρώτου στον κόσμο τσίρκου στον πάγο, του διάσημου Russian Circus on Ice, το οποίο επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας, το καλλιτεχνικό πατινάζ συναντά την τέχνη του τσίρκου και τη μαγεία του χορού, στο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, «Η Βασίλισσα του Χιονιού».



Ιταλία: Απαγόρευση ζώων στο τσίρκο

Το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε νομοθεσία για τη σταδιακή κατάργηση της χρήσης ζώων σε τσίρκα. Εκτιμάται ότι σήμερα υπάρχουν περίπου 100 τσίρκο με 2.000 ζώα στην Ιταλία.

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Ντάριο Φραντσεσκίνι, καθιστά την Ιταλία τη 41η χώρα που εγκρίνει μέτρα που απαγορεύουν τα ζώα σε τσίρκο.



Παραμονή στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Νιάρχος: Mε Φιλαρμονική Βερολίνου, τσίρκο και αγώνα δρόμου

Η μαγεία της υποδοχής του νέου χρόνου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος γεμίζει από τους ήχους μιας από τις σπουδαιότερες ορχήστρες του κόσμου, της Φιλαρμονικής του Βερολίνου.