Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2025 -

Ελλάδα



Σαν σήμερα το 1999 έγινε η τραγωδία με το πρωθυπουργικό Φάλκον: : Ο Γιάννος Κρανιδιώτης είχε πάρει εκτάκτως την θέση του Γιώργου Παπανδρέου

Σαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου του 1999, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος τύπου Φάλκον που μετέφερε τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ Γιάννο Κρανιδιώτη και άλλα 12 άτομα στη Ρουμανία, έπεσε σε μεγάλο κενό αέρος, με αποτέλεσμα 6 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός και ο γιος του, να χάσουν τη ζωή τους.

Το Φάλκον έπεσε σε μεγάλο κενό αέρος, με αποτέλεσμα να χάσει μεγάλο ύψος.



Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 30χρονος που εξέδιδε ανήλικη μέσω εφαρμογής του ίντερνετ

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. προχώρησαν χθες το πρωί στη σύλληψη 30χρονου στην περιοχή της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος, έναντι χρηματικού ποσού, προέβη σε ασελγείς πράξεις σε ανήλικη, έπειτα από μεταξύ τους γνωριμία και συνεννόηση μέσω ιστοσελίδας γνωριμιών – συνοδών.



Έκθεση ΟΟΣΑ: Πολύ βαριά η φορολογία στην Ελλάδα. Υποφέρουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Η φορολογική πολιτική στην Ελλάδα συνεχίζει να στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στους έμμεσους φόρους, παρά τις προσπάθειες για επιμέρους μειώσεις και στοχευμένες ελαφρύνσεις.



Hellenic Train: Ακινητοποίηση της αμαξοστοιχίας 521 στην Τιθορέα λόγω βλάβης. Έφυγε με καθυστέρηση 95 λεπτών

Ακινητοποιήθηκε η αμαξοστοιχία 521 στην Τιθορέα στις 07:00, που εκτελούσε το δρομολόγιο Λειανοκλάδι- Αθήνα, λόγω βλάβης στο σύστημα της τηλεδιοίκησης στο τμήμα Δαύλεια- Σφίγγα.



Με ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ απαντά η Ελλάδα στις διεκδικήσεις της Λιβύης. Το τουρκολιβυκό μνημόνιο «αγνοεί τα θαλάσσια δικαιώματα των ελληνικών νησιών». Φωτογραφίες

Την απάντησή της στην επιστολή της Λιβύης προς τον ΟΗΕ, της 27ης Μαΐου, όπου είχαν καταγραφεί οι διεκδικήσεις της εις βάρος της Ελλάδας βάσει του Τουρκολιβυκού Μνημονίου και η οποία περιλάμβανε και χάρτη με τις εν λόγω διεκδικήσεις, επέδωσε η Ελλάδα στις 3 Σεπτεμβρίου στον ΟΗΕ.



Αιγάλεω: Φωτιά σε διαμέρισμα. Απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Κυριακής σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου σε τριώροφο κτήριο επί της οδού Αγίου Γερασίμου στο Αιγάλεω.

Στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ απεγκλωβίστηκαν τρία άτομα από την ταράτσα του κτηρίου, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.