Κυριακή 20 Ιουλίου 2025 -

Ελλάδα



Νέες καραβιές με δεκάδες μετανάστες έρχονται από το πρωί του Σαββάτου στην Κρήτη

Μετά από μια μικρή παύση εξαιτίας των κακών καρικών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή, νέο κύμα μεταναστευτικών ροών καταγράφεται  στην Κρήτη. 

Περισσότεροι από 240 μετανάστες έχουν φτάσει με βάρκες σε τέσσερα διαφορετικά σημεία στα νότια του νησιού. Οι Αρχές θα τους καταγράφουν και θα  μεταφερθούν  σε κλειστές δομές της ενδοχώρας.



Μετανάστης τραυματίστηκε θανάσιμα, μετά την προσάραξη σκάφους στο Αγαθονήσι

Τραγικό τέλος είχε η προσπάθεια μεταναστών να προσεγγίσουν τις ελληνικές ακτές, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν προσάραξε σε βραχώδη ακτή, ανατολικά του Αγαθονησίου, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.



Έρχονται αναδρομικά για 50.000 απόστρατους συνταξιούχους, μέσα στον Αύγουστο

Ο ΕΦΚΑ θα καταβάλλει τα αναδρομικά των συντάξεων σε 50.000 απόστρατους στρατιωτικούς, μετά τον σαρωτικό έλεγχο σε 80.000 και πλέον αιτήσεις συνταξιούχων.

Προέρχονται από την επιστροφή κρατήσεων 27 μηνών που επιβάλλονταν σε συντάξεις πάνω από τα 1.000 ευρώ βάσει του νόμου 4093/2012.



Βροχή καταγγελιών για παραβάσεις σε παραλίες της Χαλκιδικής

Πληθώρα καταγγελιών συσσωρεύεται για διάφορες παραλίες της ελληνικής επικράτειας και κυρίως της Χαλκιδικής, σχετικά με παραβάσεις που αφορούν στα ομπρελοκαθίσματα.

Σε μια περίπτωση μάλιστα, οι ελεγκτές στη Χαλκιδική προχώρησαν σε «ξήλωμα» των ομπρελοκαθισμάτων από beach bar στην Άφυτο, καθώς ο ιδιοκτήτης είχε καταπατήσει 2,5 στρέμματα ακτής.



Καμία ανοχή δεν θα δείξει η κυβέρνηση, σε διπλές χρεώσεις στα ATM

Την αποφασιστικότητά της στη διαφύλαξη του νόμου για τις τραπεζικές προμήθειες διεμήνυσε κατηγορηματικά η κυβέρνηση.

«Κανένα παράθυρο χρεώσεων δεν πρόκειται να ισχύσει, έστω και σε ένα ποσοστό των μηχανημάτων ανάληψης», δηλώνουν κυβερνητικές πηγές, ξεκαθαρίζοντας ότι «σε περίπτωση που δούμε ότι υπάρχουν χρεώσεις “δύο ταχυτήτων”, η κυβέρνηση θα παρέμβει νομοθετικά».



Βούλα: Αυτοκίνητο προσέκρουσε σε τοίχο. Νεκρή η οδηγός

Μία ακόμη τραγωδία στην άσφαλτο σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, γύρω στις 07:00, στην περιοχή της Βούλας και συγκεκριμένα στη λεωφόρο Καραμανλή, στο ρεύμα προς Πειραιά, μετά το ύψος της Βουλιαγμένης.

Ένα ΙΧ αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και χτύπησε σε τοίχο, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο όχημα δεν υπήρχαν συνεπιβάτες.