Τρίτη 30 Απριλίου 2024 -

Ορθοδοξία



Μεγάλη Τρίτη στην Pemptousia TV

Κατά την Μεγάλη Τρίτη, η Εκκλησία μας επιτελεί λειτουργική ανάμνηση της παραβολής των Δέκα Παρθένων. Το νόημα αυτής της παραβολής είναι ότι πάντα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ώστε να μη μείνουμε εκτός της Βασιλείας των Ουρανών, αφού δεν γνωρίζουμε τον ακριβή χρόνο της έλευσης του Κυρίου.



«Ιερουσαλήμ: Η σταυρική πορεία» – Nτοκιμαντέρ των Παραπολιτικά Media σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός

Από σήμερα, Μεγάλη Τρίτη, 30 Απριλίου, τα Παραπολιτικά μίντια προβάλουν σε συνεργασία με το «Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» το ντοκιμαντέρ: «Ιερουσαλήμ: Η σταυρική πορεία», με τη Μαρία Γιαχνάκη να έχει επιμεληθεί την έρευνα και τη σκηνοθεσία.



Τι συμβολίζει η Μεγάλη Τρίτη – Τι ψάλλεται σήμερα στις Εκκλησίες

Το νόημα και τους συμβολισμούς της Μεγάλης Τρίτης ανέλυσε στο ΕΡΤNews, στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στην δημοσιογράφο Χριστίνα Βίδου ο Μητροπολίτης Νότιας Ασίας Κωνσταντίνος Τσίλης με αφορμή το Τροπάριο της Κασσιανής που ψέλνεται σήμερα στις εκκλησίες.



Κυριακή των Βαΐων στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τιμήθηκε και στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, η Κυριακή των Βαΐων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε Ιερά Λιτάνευση των ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στη Μονή, προεξάρχοντος του Καθηγουμένου Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού και τη συμμετοχή Βατοπαιδινών πατέρων.



Μεγάλη Δευτέρα: Τι γιορτάζουμε, τι συμβολίζει και πού είναι αφιερωμένη

Η Μεγάλη Δευτέρα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του γιου του Ιακώβ, που αναφέρεται στη Παλαιά Διαθήκη και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ’ ένα του λόγο.



Η Κυριακή των Βαΐων στην Καλαμάτα

Με λαμπρότητα και με την παρουσία πλήθους πιστών, εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας η Κυριακή των Βαΐων.