Τρίτη 14 Απριλίου 2026 -

Ορθοδοξία



Η τελετή της Δεύτερης Ανάστασης στον Πανάγιο Τάφο

Μέσα σε χαρμόσυνο και πανηγυρικό κλίμα έλαβε χώρα η τελετή της Δεύτερης Ανάστασης, ο Εσπερινός της Αγάπης, στον Πανάγιο Τάφο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου.



Κισάμου Αμφιλόχιος: Η Ανάσταση του Χριστού είναι η μοναδική καταξίωση του ανθρώπου

Η λαμπροφόρος Ανάστασις του Κυρίου μας Ιησού εορτάστηκε στην Εσπερία Κρήτη με πάνδημη την συμμετοχή του λαού του Θεού, ο οποίος κατέκλυσε τους Ιερούς Ναούς, άναψε την λαμπάδα του από το Ανέσπερο Φως του Κενού Μνημείου, πολλοί δε παρέμειναν έως τέλους, κοινωνώντας των Αχράντων Μυστηρίων.



Σήμερα Χριστός Ανέστη στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Με μεγάλη λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη, ο ευσεβής λαός της Χαλκίδος, με επικεφαλής τον Ποιμενάρχη του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο, πανηγύρισε το θεμελιώδες γεγονός της χριστιανικής πίστεως και ζωής, την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.



Με κατάνυξη, αλλά και υπό τη βαριά σκιά της ανασφάλειας, εόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου οι Ελληνορθόδοξες κοινότητες της Συρίας

Με κατάνυξη, αλλά και υπό τη βαριά σκιά της ανασφάλειας, εόρτασαν την Ανάσταση του Κυρίου οι Ελληνορθόδοξες κοινότητες της Συρίας, σε μια περίοδο κατά την οποία τα περιστατικά βίας σε βάρος των Χριστιανών παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση.

 

  • Του Νίκου Οικονόμου / ope.gr