Δευτέρα 06 Μαΐου 2024 -

Ορθοδοξία

 

Προσδοκώντας την Ανάσταση σε έναν κόσμο που βυθίζεται στο σκοτάδι

Η ιστορία της Ανάστασης μας αγγίζει όλους.

Για κάποιους είναι αυτό που επιβεβαιώνει την Πίστη τους ότι το σκοτάδι του θανάτου δεν είναι ο απόλυτος ορίζοντας.

Για όλους, ακόμη και αυτούς που δεν πιστεύουν, είναι η ημέρα της μεγάλης ελπίδας, της χαράς για τη νίκη της ζωής ενάντια σε ό,τι την απειλεί, την καταστρέφει, την περιφρονεί, την εξευτελίζει.



Η Ανάσταση στην πρωτεύουσα της Ρούμελης

Με την παρουσία χιλιάδων πιστών και σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του τόπου, παρά τον βροχερό καιρό εορτάστηκε το κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως απ’ άκρου εις άκρον στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.



Ανάσταση μέσα σε έναν πανέμορφο κρατήρα - Το πιο ξεχωριστό εκκλησάκι της Ελλάδας

Το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται μέσα στον μικρό κρατήρα ή δολίνη όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι του χωριού Δίδυμα Αργολίδας.

Πρόκειται για το μοναδικό εκκλησάκι εντός κρατήρα σε ολόκληρη την Ελλάδα και πιθανότατα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το όλο σκηνικό είναι πραγματικά βγαλμένο από παραμύθι και αξίζει σίγουρα να το επισκεφθείτε.



Με την ευχή να επικρατήσει ειρήνη, δικαιοσύνη και αλληλεγύη στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία εορτάστηκε η Ανάσταση του Κυρίου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, ιεροπρέπεια και σύμφωνα με την μακραίωνη εκκλησιαστική παράδοση και τάξη εορτάσθηκε στο Κέντρο της Ορθοδοξίας η Λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου.



Χριστός Ανέστη – Live από τη Μητρόπολη Αθηνών η Ακολουθία της Ανάστασης

Σε απευθείας σύνδεση του ertnews.gr με τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, η Ακολουθία της Αναστάσεως και η Αναστάσιμη Αρχιεπισκοπική Θεία Λειτουργία. Τηλεοπτικά μεταδίδεται από την ΕΡΤ2.