Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Ορθοδοξία



Μεγάλη Εβδομάδα: Συμπόρευση με τον Χριστό προς το Πάθος και την Ανάστασή Του

Η Μεγάλη Τεσσαρακοστή, η πιο κατανυκτική και πένθιμη περίοδος του έτους, κλείνει με την κορύφωσή της στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα. Είναι η εβδομάδα των Παθών του Κυρίου μας, η οποία θα κλείσει με την λαμπροτέρα Ανάστασή Του κατά την Κυριακή του Πάσχα.



Πάσχα: Γιατί την Κυριακή των Βαΐων είθισται να τρώμε ψάρι

Μέσα στη νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής, όπου οι πιστοί δεν επιτρέπεται να τρώνε κρέας, εξαίρεση αποτελεί το ψάρι το οποίο επιτρέπεται να καταναλωθεί και μάλιστα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μεσημεριανό τραπέζι την Κυριακή των Βαΐων.



Αγία Σοφία: Προκαλεί Τούρκος καθηγητής Ιστορίας – «Είναι ένα απαίσιο κτίριο»

Προκαλεί Τούρκος καθηγητής Ιστορίας χαρακτηρίζοντας την Αγία Σοφία «απαίσιο κτίριο». Μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «κανένας σοβαρός Μουσουλμάνος δεν θα προσευχόταν εκεί».

Συγκεκριμένα ο καθηγητής Ιλμπέρ Ορταϊλί είπε σε τηλεοπτική εκπομπή που μεταδίδεται στο YouTube:



27 Απριλίου 2024: Σάββατο του Λαζάρου

Σήμερα, 27 Απριλίου, η ημέρα είναι αφιερωμένη στην τετραήμερη Ανάσταση του Αγίου και δικαίου φίλου του Χριστού Λαζάρου και πρώτου Επισκόπου Κιτίου. Επίσης, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Συμεών, του δεύτερου επισκόπου Ιεροσολύμων (†107), συγγενούς του Κυρίου, των Μαρτύρων Λολλίωνος του νέου και Ποπλίωνος, των Οσίων Συμεών και Γεωργίου των Στυλιτών, Ιωάννο



Αρχιεπίσκοπος από Δήλεσι: Σταθερή γραμμή της Εκκλησίας είναι το Ευαγγέλιο – Κοινή επίσκεψη με τον Πρωθυπουργό σε δομές της Αρχιεπισκοπής



Οι τηλεοπτικές και μουσικές παραγωγές του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, σε όλα τα ΜΜΕ την Μεγάλη Εβδομάδα

Τηλεοπτικές, κινηματογραφικές και μουσικές παραγωγές αλλά και ντοκιμαντέρ του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός και της Πεμπτουσίας, θα προβάλλονται την Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και στη συνέχεια από τηλεοπτικά μέσα σε Ελλάδα και εξωτερικό.