Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

όπλα



Ουκρανία: Αίτημα προς τις ΗΠΑ να άρουν την απαγόρευση χρήσης αμερικανικών όπλων για πλήγμα σε ρωσικό έδαφος

Προσπάθεια γίνεται τις τελευταίες ημέρες από την ουκρανική διπλωματία, ώστε η Ουάσινγκτον να επιτρέψει στο Κίεβο να χρησιμοποιήσει τα αμερικανικά όπλα για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος.

Οι Ουκρανοί υποστηρίζουν ότι η απαγόρευση αυτή τους εμποδίζει να επιτεθούν στις δυνάμεις που συγκεντρώνονται για να ενισχύσουν τις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Χάρκοβο.



Ξεπερνούν το 1 εκατ. τα αδήλωτα όπλα στην Ελλάδα

Περισσότερα  από 1 εκατομμύριο υπολογίζονται πως είναι τα αδήλωτα όπλα  στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, τα οποία είναι στην πλειοψηφία κυνηγετικές καραμπίνες που οι ιδιοκτήτες τους δεν τις έχουν δηλώσει και τις χρησιμοποιούν για αυτοπροστασία.



ΗΠΑ και Ευρώπη προσπαθούν να κρατήσουν όρθιο τον Ζελένσκι

Το πράσινο φώς από το Κογκρέσο των ΗΠΑ έλαβε η τεράστια οικονομική  και κατ΄επέκταση στρατιωτική ενίσχυση των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρός την Ουκρανία είναι πλέον γεγονός και ζητούμενο τώρα είναι αν οι Ρώσοι θα επισπεύσουν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις ώστε να ολοκληρωθούν οι στόχοι τους μέχρι οι Ουκρανοί να αποκτήσουν νέα οπλικά συστήματα, πυρομαχικά και οπλικά συστήματα αεράμυ



ΣΥΡΙΖΑ: Οι αποκαλύψεις των FT επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μυστικής διπλωματίας από πλευράς της κυβέρνησης

«Μετά και τις σημερινές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Μαρινάκη στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών καλούμε τον κ.



Οι ΗΠΑ θα πουλήσουν στο Κίεβο στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 138 εκατ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση στην Ουκρανία στρατιωτικού εξοπλισμού αξίας 138 εκατ. δολαρίων (127 εκατ. ευρώ) για την επισκευή και τον εκσυγχρονισμό των πυραυλικών συστημάτων Hawk, την ώρα που ένα πακέτο βοήθειας ύψους 60 δισ. δολαρίων παραμένει μπλοκαρισμένο στο Κογκρέσο.



Περισσότεροι από 1.000 ακροδεξιοί εξτρεμιστές έχουν άδεια οπλοφορίας στη Γερμανία

Περισσότεροι από 1.000 ύποπτοι ακροδεξιοί εξτρεμιστές στη Γερμανία ήταν γνωστό στο τέλος του 2022 ότι είχαν άδεια οπλοφορίας, σύμφωνα με κυβερνητικές πληροφορίες.