Τετάρτη 01 Μαΐου 2024 -

Ελλάδα



Το νέο ποινολόγιο στα σχολεία που αφορά μαθητές και γονείς

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία επιφέρουν νέες ποινές που δεν αφορούν μόνο τους μαθητές, αλλά και τους γονείς, οι οποίοι θα αναγκάζονται να πληρώσουν από την τσέπη τους φθορές που προκαλούν τα παιδιά τους.



Ανοίγουν τα προαύλια των σχολείων του δήμου Αλίμου τα απογεύματα για το κοινό

Ξεκινά το πρόγραμμα «Ανοιχτά Προαύλια» στα σχολεία του δήμου Αλίμου τις απογευματινές ώρες, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δημάρχου, Ανδρέα Κονδύλη.



Κρήτη: Γυναίκα έχασε το παιδί της στο κέντρο του Ηρακλείου και έπαθε ανακοπή

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο του Ηρακλείου όταν μια γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της στην πλατεία Κορνάρου, με τους διερχόμενους να καλούν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα συνόδευε το παιδί της στο κέντρο της πόλης όταν ξαφνικά το έχασε από τα μάτια της.



Επιδοτήσεις 762 εκατ. ευρώ σε αγρότες από την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοόνωσε ότι, το διήμερο 29-30 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η πληρωμή επιδοτήσεων συνολικού ύψους 762 εκατ. ευρώ προς τους 798.266 δικαιούχους αγρότες πελάτες της.

Πρόκειται για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, τα οικολογικά σχήματα, τη βασική ενίσχυση, τους νεοεισερχόμενους αγρότες, καθώς και την αναδιανεμητική ενίσχυση 2023.

 



ΑΑΔΕ: Παροχή επιπλέον χρόνου στη διασύνδεση ΦΗΜ και POS για 7.600 επιχειρήσεις με ασύμβατα συστήματα

Την παροχή επιπλέον χρόνου διασύνδεσης ΦΗΜ και τερματικών POS σε 7.600 επιχειρήσεις, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.



Εργατική Πρωτομαγιά: Πρώτος εορτασμός στην Ελλάδα το 1893

Ήταν πριν από 131 χρόνια όταν τιμήθηκε για πρώτη φορά η Εργατική Πρωτομαγιά στην Ελλάδα. Από τότε έχει συνδεθεί με την ιστορία της χώρας και με τους αγώνες της, όχι μόνο για την υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων αλλά και της ίδιας της ελευθερίας και της αποτίναξης του ξένου ζυγού.