Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 -

οικονομια



Universa Investments: «Έρχεται επικό κραχ! – Θα είναι το χειρότερο από το 1929»

Ο Mark Spitznagel, ο επικεφαλής επενδύσεων της Universa Investments, προειδοποίησε ότι το «χειρότερο κραχ της αγοράς από το 1929» είναι μπροστά μας και μάλιστα το χαρακτήρισε «επικό»!

Όπως αναφέρει υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια που το δείχνουν αυτό.

«Η Federal Reserve είναι εγκλωβισμένη σε μια δύσκολη κατάσταση.



JP Morgan: «Οι BRICS το 2024 θα γίνουν παγκόσμια δύναμη – Οι ΗΠΑ θα βιώσουν μία κρίση όπως αυτή του 1973»

Η JP Morgan προβλέπει ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν παρόμοιας έντασης κρίση όπως αυτή του 1973, ενώ η οικονομική συμμαχία των BRICS καθιερώνεται το 2024 ως παγκόσμια δύναμη και ανησυχεί τον αμερικανικό κολοσσό για την προώθηση της ατζέντας τους που είναι η αποδολαριοποίηση.



Νέα επεισόδια σε διαδήλωση εναντίον της λιτότητας στην Αργεντινή

Συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομικούς ξέσπασαν για τρίτη φορά σε δυο μήνες, χθες Τετάρτη, κατά τη διάρκεια νέας κινητοποίησης εναντίον των πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης του προέδρου Χαβιέρ Μιλέι, με τις αρχές να ανακοινώνουν οκτώ προσαγωγές και τραυματισμούς.



Μειώθηκαν οι καταθέσεις, αυξήθηκαν τα δάνεια τον Φεβρουάριο

Συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο η μείωση των καταθέσεων. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος, οι καταθέσεις από νοικοκυριά και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα μειώθηκαν κατά 156 εκατ. ευρώ στα 144,5 δισ. ευρώ και οι καταθέσεις από επιχειρήσεις εμφάνισαν μείωση κατά 912 εκατ. ευρώ στα 44,1 δισ. ευρώ.



JP Morgan: Κακή ιδέα να αναβαθμιστεί το ελληνικό χρηματιστήριο

Η JP Morgan χαρακτηρίζει «πολύ κακή ιδέα» το ενδεχόμενο το Χρηματιστήριο Αθηνών να αναβαθμιστεί στις αναπτυγμένες αγορές, από τις αναδυόμενες που είναι τώρα.



Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Φεβρουάριο σύμφωνα με τη Eurostat

Στο 3,2% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο στην Ελλάδα σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Τα τρόφιμα σημειώνουν σημαντική αύξηση κατά 5,8%, αν και με πιο βραδύ ρυθμό από τον Ιανουάριο, όταν είχαν αυξηθεί κατά 7,1%.